σε

Παγώνη: Ηλικίες 35-50 , χωρίς υποκείμενα νοσήματα, διασωληνώνονται

Παγώνη: Ηλικίες 35-50 , χωρίς υποκείμενα νοσήματα, διασωληνώνονται 7

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σήμερα για τα αυξημένα κρούσματα που συνεχίζουν να καταγράφονται στη χώρα αλλά και για τις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «οι ασθενείς που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, στο 70% είναι νέοι άνθρωποι».

Παράλληλα, σχολίασε πως οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούμε τις τελευταίες ώρες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. «Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες, όταν βλέπω τους ασθενείς μπροστά μου» είπε τονίζοντας πως είναι «τραγικό να βλέπουμε ανθρώπους ηλικιών 35-50 , χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να διασωληνώνονται».

Παγώνη: Δεν τηρούνται οι αποστάσεις

Στη συνέχεια η γιατρός στάθηκε στο γεγονός πως υπάρχουν ακόμη πολίτες που δεν τηρούν τις αποστάσεις και δεν φορούν ούτε τις μάσκες. Σε κάθε περίπτωση η κ. Παγώνη εξήγησε πως «το παραπάνω δεν οφείλεται μόνο στην μη τήρηση των μέτρων αλλά σχετίζεται και με τις μεταλλάξεις του ιού καθώς αυτός παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40-60% σε νεαρές ηλικίες».

«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πάνω από 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς, που εφημέρευε ενώ έγιναν 15 εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόσθεσε ότι μετά από προσπάθεια οι 5 εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε απλές κλίνες. «Περιμένουμε να αδειάσουν σε άλλα νοσοκομεία κλίνες ΜΕΘ διότι οι δικές μας είναι πλήρεις» είπε.

Επίταξη γιατρών
Επίταξη γιατρών

Παγώνη: Οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία

Σε κάθε περίπτωση η κ. Παγώνη επανέλαβε ότι εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν και πρόσθεσε πως αφενός οι μαθητές της Γ’  Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία δεδομένου ότι θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις κι αφετέρου τα παιδιά του Δημοτικού είναι ιδιαιτέρως πιεσμένα. Αναφερόμενη δε ειδικά στο ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης επεσήμανε πως είναι προτιμότερο να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους παρά ο κόσμος να συναντιέται σε σπίτια.

Παγώνη: Τι λένε τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Θυμίζουμε ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.449 κρούσματα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 254.031 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.880 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 735 (64.4% άνδρες).   

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν για τους εκπαιδευτικούς με αδιάθετες δόσεις 21

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν για τους εκπαιδευτικούς με αδιάθετες δόσεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι ωκεανοί ρυθμίζουν τον καιρό 23

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι ωκεανοί ρυθμίζουν τον καιρό