σε

Παγώνη κορωνοϊός: Πότε θα «χαλαρώσουν» τα μέτρα – Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Παγώνη κορωνοϊός: Πότε θα «χαλαρώσουν» τα μέτρα – Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες 7

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Η κ. Παγώνη έδωσε την εκτίμησή της για το πότε θα «χαλαρώσουν» τα μέτρα, αλλά και πότε θα ξεφορτωθούμε τις μάσκες.

Σε δηλώσεις της στο Mega, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνουμε Πάσχα, ενώ αν όλα πάνε καλά και προχωρήσουν οι εμβολιασμοί θα βγάλουμε τις μάσκες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε ερώτηση για το αν θα έρθουν νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι «θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όλη την εβδομάδα, να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων. Όσον αφορά στα κρεβάτια στα νοσοκομεία τόσο σε ΜΕΘ όσο και σε απλές κλίνες υπάρχει μια αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα κενά κρεβάτια στην Αττική, που μας ενδιαφέρει περισσότερο λόγω υψηλού ιικού φορτίου, είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια στο 38-40%».

Ωστόσο, όπως τόνισε η αύξηση δεν είναι στις ΜΕΘ τόσο πολύ, όσο στα απλά περιστατικά Covid που νοσηλεύονται στις κλινικές. Ένα ποσοστό από αυτούς τους ασθενείς, ωστόσο, θα διασωληνωθεί.

«Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όλες τις μέρες μέχρι και την Παρασκευή και θα αποφασισθούν αυτά που πρέπει να αποφασισθούν. Κάθε φορά παίρνουμε μέτρα, αλλά δεν εφαρμόζονται τα μέτρα πραγματικά», σημείωσε.

Παγώνη κορωνοϊός: Πότε θα «χαλαρώσουν» τα μέτρα – Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες 9Παγώνη κορωνοϊός: Πότε θα «χαλαρώσουν» τα μέτρα – Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες 10

Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα

«Το Πάσχα θα είναι με μέτρα. Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι οι εμβολιασμοί, να τελειώσουμε τέλος Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, στο 60%, να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε Πάσχα», είπε για μια ακόμα φορά.

Όσο για το καλοκαίρι, ανέφερε ότι «καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Αν όλα πάνε καλά τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες. Αυτό αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, αν έρθουν οι ποσότητες των εμβολίων», σημείωσε.

Πότε θα κορυφωθεί το τρίτο κύμα του κορωνοϊού

Όσον αφορά στην κορύφωση του τρίτου κύματος η κυρία Παγώνη ανέφερε: «Περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε και αυτή τη δυσκολία αν τηρήσουμε τα μέτρα. Συγκεκριμένα εάν προσέξουμε στα ΜΜΜ που είναι μια παράμετρος δύσκολη και αν κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Μέχρι να τελείωσουμε με τα εμβόλια η αύξηση αριθμού τεστ τόσο στα σχολεία όσο και στα εργοστάσια είναι αυτό που θα λύσει το πρόβλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Δημήτρης Λιγνάδης: Έκλεισε τη σελίδα του στο Facebook 24

Δημήτρης Λιγνάδης: Έκλεισε τη σελίδα του στο Facebook

Πέτρος Φιλιππίδης: Επεισόδιο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη – Μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν 26

Πέτρος Φιλιππίδης: Επεισόδιο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη – Μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν