σε

Παγώνη: Να επεκταθεί το ωράριο στα καταστήματα

Παγώνη: Να επεκταθεί το ωράριο στα καταστήματα 9

H Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην χώρα. Να θυμίσουμε ότι η ίδια είχε αναφέρει πως από τις 20 Σεπτεμβρίο θα μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες. Ακόμη, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι αν δεν προσέξουμε θα έχουμε πισωγύρισμα.

«Εάν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα κορωνοϊού», είπε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Η γιατρός μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι κάποιες ηλικιακές ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς. «Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν.», τόνισε.

Η Ματίνα ΠαγώνηΗ Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη

«Οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη»

Σχετικά με το τείχος ανοσίας, είπε πως τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων. Προσέθεσε, επίσης, ότι αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε η μάσκα.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, η κυρία Παγώνη είπε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη». Παράλληλα, για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση. Επίσης, επεσήμανε ότι «οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες».

«Τις επόμενες 10 με 15 μέρες θα επιστρέψει η μουσική στην εστίαση»

Όσον αφορά τα μέτρα στα γυμναστήρια και τη χρήση διπλής μάσκας, η Ματίνα Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες. «Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες δεν θα χρειαζόταν η μάσκα».

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, εκτίμησε ότι τις επόμενες 10 με 15 μέρες θα επιστρέψει η μουσική στην εστίαση, έστω και χαμηλά. Είπε ότι οι καταστηματάρχες έχουν ένα δίκιο που ζητούν να επιτραπεί η μουσική στα μαγαζιά αλλά επανέλαβε ότι σε αυτή την περίπτωση, όταν μιλά ο ένας στον άλλο, «φεύγουν» σταγονίδια και είναι επικίνδυνο.

Αναφερόμενη στο θέμα του ωραρίου και στο κλείσιμο των καταστημάτων στις 00:30, είπε ότι αυτό οδηγεί στα κορωνοπάρτι. «Γι’ αυτό έχουμε κορωνοπάρτι» είπε η Ματίνα Παγώνη και τόνισε ότι το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση πρέπει να επεκταθεί έως τη 01:30.

Θρομβώσεις

Για το θέμα των θρομβώσεων και τα εμβόλια ανέφερε πως καθημερινά είναι πολλά τα τηλεφωνά που δέχονται για αυτό το θέμα. «Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο Astrazeneca. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% συγκριτικά με την νόσο COVID19 δεν συγκρίνονται. Γι’ αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει ρίσκο για γυναίκες κάτω των 50 ετών, ενώ η ίδια εκτιμά πως η επιτροπή από εδώ και πέρα θα δει το θέμα και θα κάνει ηλικιακές ομάδες σχετικά με τους εμβολιασμούς και πως θα αποφασίσει και θα δώσει νεότερες οδηγίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Δημόπουλος: Πιθανή η έλευση τέταρτου κύματος κορωνοϊού 23

Δημόπουλος: Πιθανή η έλευση τέταρτου κύματος κορωνοϊού

Ποια είναι η διαφoρά μεταξύ αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης; 25

Ποια είναι η διαφoρά μεταξύ αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης;