σε

Παγώνη: Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν

Παγώνη: Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν 7

Ημέρα αποφάσεων είναι η σημερινή για τους ειδικούς, οι οποίοι θα συνεδριάσουν προκειμένου να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να δώσουν το «ok» για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Στο περιθώριο αυτό η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGΑ, τόνισε ότι τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά και ιδιαίτερα η Γ’ λυκείου, ενόψει και των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και με αυστηρά μέτρα.

«Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα» ενώ σημείωσε πώς το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων ενδέχεται να αυξήσει τα κρούσματα κορωνοϊού, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες. «Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις και η αποφυγή του συνωστισμού», είπε η κυρία Παγώνη. Ειδικά στα ΜΜΜ η προσοχή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερη και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. «Αν τηρήσουμε τα μέτρα, η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και μπορούμε σταδιακά να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Παγώνη: Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν 9Παγώνη: Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν 10

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς προκειμένου η έξοδος από την καραντίνα να γίνεται με τρόπο συγκροτημένο και ασφαλή», είπε στη συνέχεια η Ματίνα Παγώνη. Οι ειδικοί φοβούνται ένα τρίτο κύμα πανδημίας, το οποίο θα πλήξει ανεπανόρθωτα το ήδη γονατισμένο σύστημα υγείας. «Φοβόμαστε τρίτο κύμα για να μην πιεστεί το σύστημα υγείας γιατί δε θα αντέξει» σημείωσε.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό υπογράμμισε: «Τόσο το υγειονομικό σύστημα όσο και το προσωπικό που το επανδρώνει, βρίσκονται στα όριά τους, με τον εμβολιασμό που έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τα νοσοκομεία να δυσκολεύει την κατάσταση. Θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου και ο εμβολιασμός να κινηθεί ταχύτερα αλλά και να φύγει ένα βάρος από τους υγειονομικούς. Πρέπει να αυξήσουμε ταχύτητα. Να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και να ενισχυθούν με προσωπικό για να τρέξουμε τον εμβολιασμό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

«Κλείδωσε» η αύξηση στη στρατιωτική θητεία – Ποιοι θα εξαιρούνται 24

«Κλείδωσε» η αύξηση στη στρατιωτική θητεία – Ποιοι θα εξαιρούνται

Αττική κορωνοϊός: Τι λένε τα λύματα για τη διασπορά της νόσου 26

Αττική κορωνοϊός: Τι λένε τα λύματα για τη διασπορά της νόσου