σε

Παναγιώτης Αρκουμανέας: Ίσως τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα

Παναγιώτης Αρκουμανέας: Ίσως τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα 7

Τις τελευταίες εβδομάδες τα νέα κρούσματα είναι ανεβασμένα. Αυτό ανάγκασε τους επιστήμονες να εισηγηθούν και πάλι το κλείσιμο της αγοράς και τη λειτουργία της μόνο με click away και click in Shop στις κόκκινες περιοχές όπως η Αττική. Ωστόσο οι εκτιμήσεις λένε ότι θα πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες για να δούμε χαμηλά νούμερα στα κρούσματα. Μάλιστα δεν αποκλείεται μέσα στη μέρα να ανακοινωθεί τετραψήφιο νούμερο νέων κρουσμάτων.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα σημερινά κρούσματα που θα ανακοινωθούν να ξεπεράσουν και πάλι τα 1000 κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι του κίνδυνου για το επόμενο διάστημα. «Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα», ήταν τα λόγια του.

Παναγιώτης Αρκουμανέας: Ίσως τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα 9Παναγιώτης Αρκουμανέας: Ίσως τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα 10

Μεγάλος προβληματισμός για τις μεταλλάξεις

Για 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα περί τα μέσα Μαρτίου έκανε σήμερα λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Την ίδια στιγμή, το σύστημα υγείας θα πιέζεται σημαντικά λόγω του πλήθους ασθενών. «Λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρότεινε αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα. «Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν», εκτίμησε ο καθηγητής αναφορικά με το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, την περασμένη Κυριακή σήμανε συναγερμός καθώς στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε και κρούσμα της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης. «Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου», είπε στη συνέχεια ο κ. Σαρηγιάννης και τόνισε ότι το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι «κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά». «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα», υπογράμμισε ο ίδιος και αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες. Τέλος, είπε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Λινού κορωνοϊός: Πώς μπορούμε να αποφύγουμε ένα νέο ολικό lockdown 24

Λινού κορωνοϊός: Πώς μπορούμε να αποφύγουμε ένα νέο ολικό lockdown

Κορωνοϊός έλεγχοι: 1.372 παραβάσεις σε 24 ώρες – Οι περισσότερες στην Αττική 26

Κορωνοϊός έλεγχοι: 1.372 παραβάσεις σε 24 ώρες – Οι περισσότερες στην Αττική