σε

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια τώρα στο κέντρο της Αθήνας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια τώρα στο κέντρο της Αθήνας 7

Για άλλη μια φορά τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητές διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Χιλιάδες φοιτητές, αλλά και ακαδημαϊκοί κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας κλείνοντας αρχικά την Πανεπιστημίου. Σημειώνεται ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε από τις 11:30 ο σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο, απ΄ όπου οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η πορεία κατέβηκε από την οδό Σταδίου και έφτασε μέχρι μπροστά από τη Βουλή. Τότε επικράτησε ένταση με τους διαδηλωτές και τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά από το κοινοβούλιο. Η ένταση ήταν μικρής διάρκειας και αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια τώρα στο κέντρο της Αθήνας 9Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια τώρα στο κέντρο της Αθήνας 10

Την ίδια ώρα, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας: από τις 11:00 έως τις 14:00 η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)και τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος / τρεις πρώτες του απογευματινού – ολοημέρου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια φοιτητών – εκπαιδευτικών και νεολαίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Επανέρχεται η άδεια ειδικού σκοπού σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα 23

Επανέρχεται η άδεια ειδικού σκοπού σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

ΠΟΕΔΗΝ: Η καταγγελία γυναίκας για την οδύσσεια του συζύγου της με καρδιολογικό πρόβλημα 25

ΠΟΕΔΗΝ: Η καταγγελία γυναίκας για την οδύσσεια του συζύγου της με καρδιολογικό πρόβλημα