σε

Παπαευαγγέλου: Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

Παπαευαγγέλου: Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών 5

Η Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε σχετικά με τον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό των παιδιών. Η λοιμωξιολόγος σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, για το Πάσχα, έχει αναφέρει ότι είναι δύσκολο το άνοιγμααυτή τη στιγμή. Σε μία από τις πρόσφατες ενημερώσεις για τον κορωνοϊό είχε αποκαλύψει πως οι περισσότερες μεταδόσεις αφορούν ενδοοικογενειακή μετάδοση του ιού.

Πιο συγκεκριμένα, η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών».

Παπαευαγγέλου: Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών 7Παπαευαγγέλου: Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών 8

Παπαευαγγέλου: «100% αποτελεσματικότητα σε κλινική μελέτη για παιδιά»

«Οι κλινικές μελέτες και των φαρμάκων και των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων» τόνισε επίσης η κα Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση έχουν ξεκινήσει. Όπως ανέφερε ήδη έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα.

Γι’ αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, είπε προσθέτοντας πως οι μελέτες γενικότερα προχωράνε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών. «Ήδη ξεκινάνε τώρα οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά», δήλωσε η κα Παπαευαγγέλου.

Παπαευαγγέλου: » Θετικό βήμα για την ιχνηλάτηση τα self test»

Η λοιμωξιολόγος ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα πρώτα στοιχεία από την καταχώρηση των αποτελεσμάτων self test καθηγητών, μαθητών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού δικαιώνουν την απόφαση για επιστροφή στα σχολεία με το μέτρο αυτό, καθώς εάν δεν είχε γίνει έτσι, άτομα θετικά στον ιό θα έμπαιναν στις σχολικές μονάδες.

«Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο, θετικό βήμα γιατί θα μπορέσουμε πραγματικά να σταματήσουμε την διασπορά γιατί ο καθένας που βγαίνει θετικός, πρώτον θα απομονωθεί και συνεπώς θα μειώσει την διασπορά στους συγγενείς του, ταυτόχρονα όμως η ιχνηλάτηση θα μας βγάλει κι άλλους θετικούς στο άμεσο εργασιακό κι οικογενειακό του περιβάλλον» εξήγησε.

ΠαπαευαγγέλουΠαπαευαγγέλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Φωτιά τώρα στη Σάμο 23

Φωτιά τώρα στη Σάμο

e-ΕΦΚΑ: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την απογραφή 25

e-ΕΦΚΑ: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την απογραφή