σε

Παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων σε προνοιακούς φορείς

Παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων σε προνοιακούς φορείς 7

Ειδικότερα με τροπολογία που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή θα παραταθούν οι συμβάσεις 150 συμβασιούχων μέχρι και τη δημοσίευση διορισμού των υποψηφίων, με βάση τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους με προσοχή από τους αρμόδιους φορείς όπως απαιτείται.

Επίσης επεκτείνεται για ένα εξάμηνο ακόμα, η διάρκεια των συμβάσεων των 500 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί στις 14 Μαρτίου 2020 για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που είχαν δημιουργηθεί στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τις δομές προστασίας και φροντίδας χρονίως πασχόντων εξαιτίας της πανδημίας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, που αφορούσε τους 150 επικουρικούς εργαζομένους σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όπως το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, το ΠΙΚΠΑ Βούλας, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη στον Άγιο Παντελεήμονα, στο Ασβεστοχώρι και άλλου, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Μαρτίου η υφυπουργός διευκρίνισε ότι σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των συμβασιούχων μέχρι και τη δημοσίευση διορισμού των υποψηφίων, με βάση τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους με προσοχή από τους αρμόδιους φορείς όπως απαιτείται.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία επεκτείνεται για ένα εξάμηνο ακόμα, η διάρκεια των συμβάσεων των 500 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί στις 14 Μαρτίου 2020 για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που είχαν δημιουργηθεί στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τις δομές προστασίας και φροντίδας χρονίως πασχόντων εξαιτίας της πανδημίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων.

Η ενίσχυση των δομών προστασίας των ευάλωτων συμπολιτών μας κρίθηκε αναγκαία καθώς ο υγειονομικός κίνδυνος από την Covid-19 συνεχίζεται.

«Στην κρίσιμη αυτή περίοδο εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας αναγκαίες για την ασφαλή διαβίωση των φιλοξενούμενων στις δομές προστασίας και θα εξακολουθήσουμε να το πράττουμε για όσο ακόμα χρειασθεί», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

GOOGLE NEWSΑκολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΟΠΕΚΑ: Εγκρίθηκε η δαπάνη για την πληρωμή του προγράμματος Γέφυρα 21

ΟΠΕΚΑ: Εγκρίθηκε η δαπάνη για την πληρωμή του προγράμματος Γέφυρα

8 απλές, πρωινές συνήθειες που θα αυξήσουν την καύση του λίπους και θα το εξαφανίσουν από την κοιλιά 23

8 απλές, πρωινές συνήθειες που θα αυξήσουν την καύση του λίπους και θα το εξαφανίσουν από την κοιλιά