σε

Παρέμβαση εισαγγελέα για το πάρτι Βερβεσού

Παρέμβαση εισαγγελέα για το πάρτι Βερβεσού 7

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την εορταστική συγκέντρωση στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού εν μέσω lockdown, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε το πάρτι στο γραφείο του κου Βερβεσού για τα γενεθλιά του, εν μέσω αυστηρών περιοριστικών μέτρων το βράδυ της Παρασκευής (20 Νοεμβρίου).

Παρέμβαση εισαγγελέα για το πάρτι Βερβεσού 9Παρέμβαση εισαγγελέα για το πάρτι Βερβεσού 10

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού (άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα). Υπενθυμίζεται από το κορωνοπάρτι γενεθλίων του προέδρου του ΔΣΑ προκλήθηκε σάλος ειδικά μετά τα βίντεο που δείχνουν παρισταμένους να διασκεδάζουν φωνάζοντας συνθήματα, όπως το «Σεισμός, σεισμός Δημήτρης Βερβεσός και… Συνωστισμός!».

Ποιος είναι ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός

Πρόκειται για δικηγόρο που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου 1964, όντας μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990 και ασκούμενος από το 1988. Κατάγεται από τον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας. Γιος του Κωνσταντίνου και της Μαρίας Βερβεσού, αποφοίτησε το 1982 από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, εισήχθη την περίοδο 1982-1983 στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1988.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία την περίοδο 1988 – 1990 στην Πολεμική Αεροπορία. Από το 1990, οπότε και ενεγράφη στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έως σήμερα, εργάζεται ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω από το 1998. Το 1993 εξελέγη σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το 2002 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου και επανεξελέγη το 2005 στην ίδια θέση.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το πάρτι Βερβεσού 12Παρέμβαση εισαγγελέα για το πάρτι Βερβεσού 13

Το 2008 εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣΑ. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα (Αναπληρωτή) Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Νομικών / ΕΤΑΑ και το 2017 γ’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ / ΕΤΑΑ την οποία κατείχε μέχρι 31.12.2016. Εξελέγη από τους Κοινωνικούς Εταίρους αντιπροσώπου των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στο ΔΣ αυτού ως αναπληρωματικό μέλος. Από άποψη ειδίκευσης ασχολείται  με το εργατικό δίκαιο, μέλος της ΕΔΕΚΑ (Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων.

Από το 2011 κατ’ εκλογήν των Κοινωνικών Εταίρων είναι Διαιτητής – Μέλος του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Έχουν δημοσιευθεί πλειάδα αποφάσεων επί δικών, στις οποίες συμμετείχε ως Δικηγόρος, σε διάφορα κλαδικά νομικά περιοδικά καθώς επίσης άρθρα του σε εφημερίδες και λοιπά μέσα ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Έχει υπάρξει εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια σχετιζόμενα με το Εργατικό Δίκαιο.

Επίσης, έχει συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έχει εκπροσωπήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE). Είναι έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων και ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Χριστούγεννα 2020: Γιορτές με sms στο 13033 και ψώνια με click away 25

Χριστούγεννα 2020: Γιορτές με sms στο 13033 και ψώνια με click away

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Στήνουν κινητό νοσοκομείο στον χώρο στάθμευσης του 424 Σ.Ν. 27

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Στήνουν κινητό νοσοκομείο στον χώρο στάθμευσης του 424 Σ.Ν.