σε

Πάσχα στο χωριό: Οι ποινές για όποιον μετακινηθεί παράνομα

Πάσχα στο χωριό: Οι ποινές για όποιον μετακινηθεί παράνομα 5

Μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Τετάρτης, των σημαντικών ημερομηνιών για τη χαλάρωση των μέτρων και την επιστροφή στο πρώτο επίπεδο, αναμένονται οι ανακοινώσεις της Παρασκευής, που θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τις απαγορεύσεις οι οποίες θα ισχύσουν την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μπορεί ο τουρισμός να ανοίγει στις 15 Μαΐου και μαζί του να καταργούνται πιθανότατα τα sms μετακίνησης, η απόφαση όμως για τη Μεγάλη Εβδομάδα δείχνει ότι θα υπάρχουν πολύ αυστηρά μέτρα για να μην υπάρξουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις, κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχεία.

Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί σε κάθε μεγάλο οδικό δίκτυο που συνδέει τους νομούς ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι εκτός από αυστηρά πρόστιμα θα υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Ειδικά σε όσους προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ψευδείς δηλώσεις εικονικής κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ θα υπάρξουν και εκ των υστέρων έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν κάποιοι βρήκαν τρόπο να σπάσουν τους αρχικούς ελέγχους και μετακινήθηκαν προς την περιφέρεια κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πάσχα στο χωριό: Αυστηρά μπλόκα σε όλη τη χώρα

Εκείνο που απασχολεί πλέον την κυβέρνηση είναι να αποτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. «Το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του Covid» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η μαζική μετακίνηση των πολιτών ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και ξέρουμε ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Πάσχα στο χωριόΠάσχα στο χωριό

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα σημειωθούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις, οι αστυνομικές αρχές πρόκειται να διεξάγουν αυστηρούς ελέγχους. Επιπλέον, εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές, επομένως αν κάποιος πολίτης μετακινηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα ή τη Μεγάλη Τρίτη εκτός του Δήμου στον οποίο διαμένει, τότε αναμένεται να λάβει «τσουχτερό» πρόστιμο.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σχετικά με τα μέτρα της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Η πρόεδρος είχε πει ότι τo 40-45% όσων νοσηλεύονται είναι νέοι. Ακόμη, είχε τονίσει ότι η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, διευκρίνισε πως η αρμόδια υγειονομική επιτροπή εισηγείται και η Κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, προσθέτοντας όμως, πως ίδια μιλούσε για την αναγκαιότητα αυτών των μέτρων εδώ και πολύ καιρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών του Πάσχα 20

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών του Πάσχα

Παρασκευής: Η εκτίμηση για την κατάργηση του SMS στο 13033 22

Παρασκευής: Η εκτίμηση για την κατάργηση του SMS στο 13033