σε

Πατούλης για κακοκαιρία: «Ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Αττικής σε όλη την έκτασή του»

Πατούλης για κακοκαιρία: «Ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Αττικής σε όλη την έκτασή του» 7

Στα λευκά έχει ντυθεί ο Νομός Αττικής από την κακοκαιρία «Μήδεια». Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα από τη νύχτα, με τον κρατικό μηχανισμό και την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε συναγερμό για τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν.

Την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων παρακολουθεί με αυξημένη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή, δρώντας άμεσα για την αντιμετώπισή τους, όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος κρίθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος. Κατόρθωσε να κρατήσει ανοιχτό ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, επιχειρώντας δράσεις διάνοιξης με 100 εκχιονιστικά και άλλα βαριά μηχανήματα, ενώ έχει διανείμει στους δήμους και έχει ρίξει, από νωρίς χθες το βράδυ, περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

Ήδη από το πρωί (15/2) ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας για να επιθεωρήσει το οδικό δίκτυο.

Νωρίτερα βρισκόταν στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας, στο Καπανδρίτι, όπου από νωρίς χθες συντόνιζε το έργο της Πολιτικής Προστασίας ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Κόκκαλης.  Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι ένα μικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία που σημειώθηκε επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Ζηρίδειου Εκπαιδευτηρίου οφειλόταν σε βλάβη λεωφορείου, το οποίο απομακρύνθηκε σύντομα.

Πατούλης για κακοκαιρία: «Ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Αττικής σε όλη την έκτασή του» 9Πατούλης για κακοκαιρία: «Ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Αττικής σε όλη την έκτασή του» 10

«Το δίκτυο παραμένει ανοιχτό από τα Βίλια, τη Μάνδρα, την Κατεχάκη τον Βαρνάβα, το Σχιστό, το Γραμματικό, τον Άγιο Στέφανο, σε όλη την έκτασή του, ακόμη και στους παράδρομους των κεντρικών οδικών αξόνων, οπότε δεν κρίθηκε εκεί απαραίτητη και η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων στα οχήματα» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλος επιβεβαίωσε σύμφωνα με την ίδια πηγή ότι ο κρατικός μηχανισμός πάλευε όλη τη νύχτα με τη χιονοθύελλα, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη στις περιοχές Βαρνάβα – Γραμματικού. «Με νύχια και δόντια κρατήσαμε ανοιχτούς όλους τους δρόμους. Δεν αφήσαμε κανέναν να κλείσει. Είμαστε σε ετοιμότητα. Όλη τη νύχτα παλεύαμε με τη χιονοθύελλα, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη στις περιοχές Βαρνάβα – Γραμματικού με συνέπεια την πτώση κλαδιών ή την εκρίζωση δένδρων τα οποία απομακρύναμε τάχιστα. Διαθέσαμε κι άλλο αλάτι σε δήμους που δεν είχαν προμηθευτεί έγκαιρα, όπως όφειλαν, και επιπλέον έχουμε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή μας ούτε κάποιος άλλος φορέας» σημείωσε ο κ. Κόκκαλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 24

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέα έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία σήμερα 26

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέα έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία σήμερα