σε

Πάτρα: Γραφείο και ειδική πλατφόρμα για ΑμεΑ από δήμο και πανεπιστήμιο

Πάτρα: Γραφείο και ειδική πλατφόρμα για ΑμεΑ από δήμο και πανεπιστήμιο 7

25/1/2021

Γραφείο εξυπηρέτησης ΑμεΑ από το Δήμο Πατρέων – Πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα καταγραφής ΑμεΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση, η οποία θα δώσει νέες διεξόδους σε μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας λειτουργώντας ως κέντρο πληροφόρησης και παραπομπής σε αρμόδια όργανα, φορείς και υπηρεσίες.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών τίθεται σε λειτουργία, το επόμενο διάστημα, μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα καταγραφής ΑμεΑ μέσω συλλόγων, κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου αλλά και με δυνατότητα αυτό- εγγραφής (SAFEAMEA) με σκοπό να ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με νέα ανακοίνωση θα διευκρινίζονται οι διαδικασίες καταχώρησης-καταγραφής.

Επιπροσθέτως θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), όπου θα παρέχεται δωρεάν μετακίνηση με ειδικό όχημα, σε όσους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα συμβατικά οχήματα των αστικών συγκοινωνιών και θα αφορά μετακινήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η δράση αυτή βρίσκεται σε επίπεδο προγραμματισμού, ανάδειξης, διερεύνησης των αναγκών.

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία αρχίζει την λειτουργία του σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στην «Αγορά Αργύρη».

Οι δημότες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]και στο τηλέφωνο 2610433210 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Διαμαρτυρία για τη σύνθεση της Επιτροπής ‘Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων’ στο πλαίσιο του ΚΕΣΥ 21

Διαμαρτυρία για τη σύνθεση της Επιτροπής ‘Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων’ στο πλαίσιο του ΚΕΣΥ

Ξεκινά η χορήγηση των Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2021 23

Ξεκινά η χορήγηση των Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2021