σε

Πάτρα κορωνοϊός: 183 κρούσματα στην πόλη – 219 σε όλη την Αχαΐα

Πάτρα κορωνοϊός: 183 κρούσματα στην πόλη – 219 σε όλη την Αχαΐα 7

Τα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά και τα κρούσματα από το μεταλλαγμένο στέλεχος έχουν σημάνει συναγερμό για την Πάτρα και συνολικά την Αχαΐα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα ενεργά κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ανέρχονται στα 219, εκ των οποίων τα 183 εντοπίζονται στον δήμο Πατρέων. Αντίστοιχα, οι στενές επαφές των ενεργών κρουσμάτων αγγίζουν τις 435, ενώ οι 147 από αυτές εμφανίζουν ήδη συμπτώματα.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων διαμορφώνεται στα 45 έτη (44,94). Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί 11 μεταλλαγμένα στελέχη του ιού στο προσωπικό του νοσοκομείου του Άγιου Ανδρέα.

Πάτρα κορωνοϊός: 183 κρούσματα στην πόλη – 219 σε όλη την Αχαΐα 9Πάτρα κορωνοϊός: 183 κρούσματα στην πόλη – 219 σε όλη την Αχαΐα 10

Στο πλαίσιο αυτό, στις 13:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, με θέμα την άμεση ενίσχυση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, λόγω της ανησυχητικά έντονης αύξησης των κρουσμάτων, που καταγράφεται στη Πάτρα.

Πάτρα κορωνοϊός: 183 κρούσματα στην πόλη – 219 σε όλη την Αχαΐα 12Πάτρα κορωνοϊός: 183 κρούσματα στην πόλη – 219 σε όλη την Αχαΐα 13

Μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι φέτος δεν θα γίνει το Καρναβάι της Πάτρας. «Ας το ξεχάσουμε και φέτος, δεν μπορεί να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις, είναι επικίνδυνο και μόνο που το συζητάμε», σημείωσε και προειδοποίησε ότι τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά για όσους επιχειρηματίες μετατρέπουν τα μαγαζιά τους σε μπαρ «ορθάδικα».

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορεί να μας οδηγήσει στην λήψη πολύ αυστηρών μέτρων για να καταστείλουμε τη διάδοση του κορωνοϊού στην πόλη της Πάτρας, λόγω του τρόπου με τον οποίο αυξάνονται τα κρούσματα», πρόσθεσε μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την άμεση ενίσχυση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, «δυστυχώς, η Πάτρα έχει προβλήματα και με τη μετάλλαξη του ιού που εμφανίστηκε σε ορισμένα κλάστερς», προσθέτοντας:

«Συνεπώς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ο κάθε θεσμός, ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, είτε περιφερειάρχης, είτε δήμαρχος είτε και οι άλλοι θεσμοί. Όλοι μαζί είμαστε συνυπεύθυνοι για να πάμε μέχρι το τέλος, έτσι ώστε κάποια στιγμή με το εμβόλιο να απελευθερωθούμε».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε αυστηρές ποινές «για όσους επαγγελματίες έχουν μετατρέψει τα μπαρ και τις καφετέριες τους σε ορθάδικα» και συμπλήρωσε: «Έχουν δίκιο, είναι αγανακτισμένοι, έχουν στερηθεί εισόδημα, αλλά η κυβέρνηση τούς βοηθάει πάρα πολύ με μία σειρά από οικονομικά μέτρα. Όμως δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και αυτό αποτελεί την ύψιστη πολιτική μας απόφαση και προτεραιότητα. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι κουράγιο, ας σφίξουμε τα δόντια μέχρι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια».

Πάτρα κορωνοϊός: 183 κρούσματα στην πόλη – 219 σε όλη την Αχαΐα 15Πάτρα κορωνοϊός: 183 κρούσματα στην πόλη – 219 σε όλη την Αχαΐα 16

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι «γίνονται πια κανονικά και συστηματικά» και απευθυνόμενος προς τους πολίτες σημείωσε: «Κάντε κουράγιο μέχρις ότου βγούμε από το τούνελ την άνοιξη, όπου θα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού των ευάλωτων και των ηλικιωμένων ανθρώπων».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το καρναβάλι, τόνισε ότι «είναι προφανές πως δεν μπορούν να υπάρξουν καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα κάτω από τέτοιες συνθήκες», ενώ προανήγγειλε νέα επίσκεψη στην Πάτρα, για να ανακοινώσει, όπως είπε, «τις θετικές εξελίξεις για το νέο αστυνομικό μέγαρο».

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε: «Νομίζω ότι όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στην πόλη της Πάτρας και στην Αχαΐα. Έχω την αίσθηση, αλλά και την πεποίθηση ότι οι επόμενες κινήσεις, που συντεταγμένα θα ληφθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα σώματα ασφαλείας, αλλά και τους υγειονομικές υπηρεσίες θα συντείνουν στο να έχουμε μία αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης».

Πάτρα κορωνοϊός: 183 κρούσματα στην πόλη – 219 σε όλη την Αχαΐα 18Πάτρα κορωνοϊός: 183 κρούσματα στην πόλη – 219 σε όλη την Αχαΐα 19

Åðßóêåøç ôïõ õðïõñãïý Ðñïóôáóßáò ôïõ Ðïëßôç, Ìé÷Üëç ×ñõóï÷ïÀäç, ìáæß ìå ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ÐïëéôéêÞò Ðñïóôáóßáò, Âáóßëç Ðáðáãåùñãßïõ, óôçí ÐÜôñá ôçí ÄåõôÝñá 1 Öåâñïõáñßïõ 2021, üðïõ êáé ðñïÞäñåõóáí åõñåßáò óýóêåøçò, óôçí ÐåñéöÝñåéá ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò. Áíôéêåßìåíï ôçò óýóêåøçò, óôçí ïðïßá óõììåôåß÷áí õãåéïíïìéêïß, áõôïäéïéêçôéêïß êáé áóôõíïìéêïß Öïñåßò, èá åßíáé ç Üìåóç åíßó÷õóç êáé åöáñìïãÞ ôùí ìÝôñùí ãéá ôïí ðåñéïñéóìü ôçò ðáíäçìßáò, ëüãù ôçò áíçóõ÷çôéêÜ Ýíôïíçò áýîçóçò ôùí êñïõóìÜôùí, ðïõ êáôáãñÜöåôáé óôç ÐÜôñá, áíåîáñôÞôùò ìåôáëëÜîåùí.(EUROKINISSI/ÁÍÄÑÅÁÓ ÁËÅÎÏÐÏÕËÏÓ)

Να υπογραμμίσουμε ότι την ώρα της σύσκεψης αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να εισβάλουν στη σύσκεψη σε ενδειξη συμπαράστασης στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κρούσματα σήμερα 01/02: Στα 543 τα νέα κρούσματα – 33 νεκροί και 248 διασωληνωμένοι 33

Κρούσματα σήμερα 01/02: Στα 543 τα νέα κρούσματα – 33 νεκροί και 248 διασωληνωμένοι

Στυτική δυσλειτουργία: 10 σημαντικά δεδομένα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 35

Στυτική δυσλειτουργία: 10 σημαντικά δεδομένα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε