σε

Πάτρα νέα: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την διασπορά των Χριστουγέννων

Πάτρα νέα: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την διασπορά των Χριστουγέννων 7

Διασπορά δείχνουν τα στοιχεία από τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό στην Πάτρα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους ιδιώτες γιατροί φαίνεται πως οι γιορτινές μέρες συνέβαλλαν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου της πόλης, μέσα από τα οικογενειακά τραπέζια.

Για κάθε ένα θετικό κρούσμα κοροναϊού το οποίο εντοπίστηκε με έλεγχο PCR, μοριακό, προκύπτουν άλλα 2 ως 4 τα οποία κόλλησαν έχοντας καθίσει στο ίδιο τραπέζι, χαιρετηθεί, αγκαλιαστεί ή μιλήσει με τον συμπτωματικό ή ασυμπτωματικό ασθενή.

Σύμφωνα με το thebest.gr, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους ιδιώτες γιατροί, από μοριακά τεστ Covid-19 σε Πατρινούς που μετέβησαν αυτοβούλως για να ελεγχθούν έχοντας συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί, κοινοποιήθηκαν στην 6η ΥΠΕ ώστε να αξιολογηθούν και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα για αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού.

Πάτρα νέα: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την διασπορά των Χριστουγέννων 9Πάτρα νέα: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την διασπορά των Χριστουγέννων 10

Σύψας lockdown: Τι αναφέρει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Καμπανάκι για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες έκρουσε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας. Μιλώντας στο OPEN TV, σημείωσε πως το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού δεν θα γίνει σταδιακά, αλλά απότομα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει την τάση να αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει τάση μείωσης της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων».

«Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

 

Θυμίζουμε ότι χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 866 νέες μολύνσεις.

Επίσης, οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 337 στις ΜΕΘ. Το 63,5% είναι ηλικίας 65 χρόνων και άνω, το 33,5% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 39-45 χρόνων, ενώ ποσοστό 3% αφορά ασθενείς ηλικίας 18-39 χρόνων. Παράλληλα, χθες ανακοινώθηκαν άλλοι 27 θάνατοι, με το σύνολο να ανέρχεται σε 5.329 από την αρχή της πανδημίας. Περίπου το 1/3 των χθεσινών κρουσμάτων συγκεντρώνει η Αττική, όπως συμβαίνει άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου η Θεσσαλονίκη κατέβηκε από το αρνητικό βάθρο της πρώτης θέσης στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Μάλιστα, χτες Τρίτη ανακοινώθηκε διπλάσιος αριθμός κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο (365) σε σύγκριση με τον χθεσινό αριθμό (180). Στη Θεσσαλονίκη όπου η επιδημία υποχωρεί σταθερά καταγράφηκαν 99 νέα κρούσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΑΕΙ: Πως θα διεξαχθεί η εξεταστική – Τι θα γίνει με τα συγγράμματα 24

ΑΕΙ: Πως θα διεξαχθεί η εξεταστική – Τι θα γίνει με τα συγγράμματα

Εμβολιασμοί κορωνοϊού: Αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ 26

Εμβολιασμοί κορωνοϊού: Αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ