σε

Πέντε φίλοι ποδηλατούν και προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους

Πέντε φίλοι ποδηλατούν και προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους 5

Μπορεί ένα ποδήλατο να προσφέρει αλληλεγγύη σε κοινωνικές ομάδες που είναι ευάλωτες; Αυτό ακριβώς πέτυχε μία ομάδα πέντε ατόμων, οι οποίοι επιτάχυναν τα πετάλια τους και προσέφεραν δέκα χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους της Θεσσαλονίκης και τη Αθήνας.

Το φετινό Πάσχα θα είναι ιδιαίτερο, καθώς η επιδημιολογική εικόνα «πάγωσε» την απελευθέρωση των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ωστόσο, η ομάδα των πέντε φίλων έστρεψε την προσοχή της στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο και αποφάσισε να τους βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που η χώρα ακόμα ταλανίζεται από τον κορωνοϊό.

Μέσα στον Απρίλιο πέντε φίλοι, ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου, ο πρώτος υποψήφιος Έλληνας ιδιώτης αστροναύτης Αύγουστος Πανταζίδης, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Φιντιρίκος και Νάνσυ Μαρκοπούλου και ο επιχειρηματίας και αθλητής Κώστας Αναγνωστόπουλος αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις και να προσφέρουν δέκα χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους και δομές αστέγων των δύο πόλεων.

Πέντε φίλοι ποδηλατούν και προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους 7Πέντε φίλοι ποδηλατούν και προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους 8

«Ποδηλατούμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να μοιράσουμε τρόφιμα σε άστεγους και να τα παραδώσουμε σε ανθρώπους που κοιμούνται έξω και σε δομές αστέγων», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάριος Γιαννάκου, ο αθλητής που έχει εντυπωσιάσει με τις αθλητικές του επιδόσεις, ολοκληρώνοντας υπερμαραθώνιους υπό συνθήκες που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους στην Αρκτική, την έρημο και τη ζούγκλα, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο η είδηση της ανάβασής του στον Όλυμπο κουβαλώντας στην πλάτη του τη νεαρή φοιτήτρια Ελευθερία Τόσιου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννάκου, η προσπάθειά τους έτυχε υποστήριξης από άλλες εταιρίες, οι οποίες πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθεια τους για την υλοποίηση του έργου.

«Όλο αυτό το εγχείρημα της διανομής προϊόντων πρώτης ανάγκης σε αστέγους δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια του Μασούτη, της Tsakiris Family και της Ballistic Bikes, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης μας βοήθησε στην εύρεση δομών για να κάνουμε τη διανομή».

Πέντε φίλοι ποδηλατούν και προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους 10Πέντε φίλοι ποδηλατούν και προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους 11

«Ενόψει των εορτών του Πάσχα θεωρήσαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και αποφασίσαμε να κάνουμε το πιο απλό, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες. Είναι περίεργη η αίσθηση να βλέπεις εν έτει 2021 ανθρώπους να μένουν στον δρόμο. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πάσχα 2021: Τα Λαζαρέλια της Μυτιλήνης 25

Πάσχα 2021: Τα Λαζαρέλια της Μυτιλήνης

Κυριακή του Πάσχα: Η νίκη της ζωής επί του θανάτου 27

Κυριακή του Πάσχα: Η νίκη της ζωής επί του θανάτου