σε

Περιφέρεια Αττικής κορωνοϊός: Εγκατάσταση 10 αναπνευστήρων στον Ευαγγελισμό

Περιφέρεια Αττικής κορωνοϊός: Εγκατάσταση 10 αναπνευστήρων στον Ευαγγελισμό 7

Δέκα αναπνευστήρες εγκαταστάθηκαν στον Ευαγγελισμό μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια Νοσοκομείων της Αττικής με μηχανολογικό εξοπλισμό, συνολικού προϋπολογισμού 740.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν σχετικών πρωτοβουλιών του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Η εγκατάσταση των 10 αναπνευστήρων (τύπου Β) ολοκληρώθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου. Μέχρι τα Χριστούγεννα και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τους εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν αναλάβει την προμήθεια του εξοπλισμού, αναμένεται να παραδοθούν επιπλέον αναπνευστήρες καθώς και κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ σε Νοσοκομεία της Αττικής.

Ειδικότερα θα παραδοθούν άλλοι 8 αναπνευστήρες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αττικό, 50 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ σε Νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ (Τζάνειο, Ασκληπιείο, Θριάσιο, Αττικόν) και 18 κρεβάτια στις ΜΕΘ Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Πατούλης, με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, ζήτησε από τους εκπροσώπους των εταιρειών την όσο το δυνατόν ταχύτερη παράδοση του σχετικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Αττικής, επισημαίνοντας πως σε αυτή την πολύ κρίσιμη υγειονομική συγκυρία, οφείλουμε όλοι να υπερβάλλουμε εαυτόν, ανταποκρινόμενοι με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις αυξανόμενες ανάγκες που έχουν προκύψει, ενισχύοντας το σύστημα υγείας.

Περιφέρεια Αττικής κορωνοϊός: Εγκατάσταση 10 αναπνευστήρων στον Ευαγγελισμό 9Περιφέρεια Αττικής κορωνοϊός: Εγκατάσταση 10 αναπνευστήρων στον Ευαγγελισμό 10

Με αφορμή την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των 10 αναπνευστήρων στον Ευαγγελισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας τη σημασία της θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη χώρα, συνδράμει έμπρακτα στη στήριξη των νοσοκομείων της Αττικής. Με πράξεις και όχι με λόγια, στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια. Βρήκαμε άμεσα λύσεις και διεξόδους, ενεργοποιώντας έναν άγονο διαγωνισμό του παρελθόντος και διαθέτουμε σε νοσοκομεία της Αττικής έναν αρχικό αλλά πολύ κρίσιμο εξοπλισμό για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας. Κινούμαστε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα , χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και ενεργά, στο πλευρό του υγειονομικού μας προσωπικού και των πολιτών. Σε αυτή την εθνική μάχη είμαστε όλοι μαζί».

Να σημειώσουμε ότι χθες Τρίτη τα κρούσματα παρέμεναν υψηλά πανελλαδικά (2384 ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ), ενώ έγινε γνωστό ότι υπάρχουν 263 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σούπερ μάρκετ: Αυτά τα προϊόντα δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε από σήμερα 24

Σούπερ μάρκετ: Αυτά τα προϊόντα δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε από σήμερα

40 φανταστικές ιδέες διακόσμησης με φαναράκια που θα φωτίσουν τα Χριστούγεννα σας 26

40 φανταστικές ιδέες διακόσμησης με φαναράκια που θα φωτίσουν τα Χριστούγεννα σας