σε

Πέθανε η Μαρία Καστρισιανάκη

Η δημοσιογράφος με την τεράστια, πολύτιμη εμπειρία και ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στο Λονδίνο επί σειρά ετών Μαρία Καστρισιανάκη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

«Η Μαρία ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι. Τα τελευταία χρόνια πάλεψε γενναία, διακριτικά, με αξιοπρέπεια, κοντά στην οικογένειά της, τον σύζυγο της, τις τρεις κόρες της και το εγγονάκι της. Με τα βιβλία στο χέρι, που τόσο αγαπούσε. Με τις ανταποκρίσεις της που μας έστελνε για όσα συνταρακτικά συνέβαιναν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία με το Brexit», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πριν μετακομίσει μόνιμα το 1994 στο Λονδίνο με την οικογένειά της, ξεκίνησε τη ραδιοφωνική της σταδιοδρομία το 1983 στη ΕΡΑ1. Έγραψε και παρουσίασε μεταξύ άλλων σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Το πέταγμα του Κόνδορα» και κέντρο βάρους τον πολιτισμό, την πολιτική και την ιστορία της Λατινικής Αμερικής.

Πέθανε η Μαρία Καστρισιανάκη 7Πέθανε η Μαρία Καστρισιανάκη 8

Συνέχισε στο ίδιο πόστο με τη δημοφιλή εκπομπή «Το κοινό μας μέλλον», όπου παρουσίαζε ιδέες και ειδήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Βρετανία έγινε το δεύτερο σπίτι της. Μετά την εγκατάστασή της εκεί προσελήφθη αμέσως στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC. Ως ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια εργάστηκε από το 1994 μέχρις ότου το 2006 το BBC κλείσει μια σειρά από ξενόγλωσσα προγράμματα για την Ευρώπη.

«Της Μαρίας της άρεσαν πολύ τα ταξίδια. Να γνωρίζει νέους τόπους, νέους ανθρώπους. Αλλά η μεγάλη της αγάπη ήταν τα βιβλία, που κυριολεκτικά τα ρουφούσε. Ανάμεσά τους και τα αστυνομικά. Η τελευταία καταχώρισή της στο Facebook ηταν στις 13 του περασμένου Δεκεμβρίου και ήταν αφιερωμένη στην απώλεια ενός ακόμη αγαπημένου της μυθιστοριογράφου, του Τζον Λε Καρρέ», αναφέρεται στη Deutsche Welle.

«Αποχαιρετούμε τη Συνάδελφο Μαρία με αισθήματα ευγνωμοσύνης για την άψογη συνεργασία επί 11 χρόνια. Δεν θα ξεχάσουμε τα πρωινά τηλεφωνήματα μαζί της προετοιμάζοντας το δελτίο ειδήσεων. Με επαγγελματισμό, άριστη γνώση της ειδησεογραφίας, με οξυδέρκεια και κριτικό πνεύμα κατάφερνε μέσα από το ραδιοφωνικό μαγκαζίνο και την ιστοσελίδα μας να αποτυπώνει την πολυκύμαντη πορεία μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας και τις επιπτώσεις της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι», καταλήγει η ανακοίνωση για τη μεγάλη αυτή απώλεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Μόνιμη κούραση: Που οφείλεται – Με ποιες παθήσεις συνδέεται – Τι πρέπει να τρώτε – Πότε να πάτε στον γιατρό 22

Μόνιμη κούραση: Που οφείλεται – Με ποιες παθήσεις συνδέεται – Τι πρέπει να τρώτε – Πότε να πάτε στον γιατρό

Άσχημα τα νέα για τον Γιάννη Μπουτάρη