σε

Πέθανε ο Χρήστος Ζορμπάς

Πέθανε ο Χρήστος Ζορμπάς 7

Ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών βυθίζοντας στο πένθος εκτός από τους οικείους του και όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε μακρά και σημαντική διαδρομή στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο.

Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, πολλές από τις οποίες απέσπασαν βραβεία. Μεταξύ αυτών και «Οι σιλουέτες» του Κωστή Ζώη, «Ανοιχτή επιστολή» του Γιώργου Σταμπουλόττουλου, «Το κορίτσι του 17»»του Πέτρου Λύκα, η «Ορέστεια» του Βασίλη Φωτόπουλου, «Βυζαντινή Ραψωδία» του Γιώργου Σκαλενάκη, «Η Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού αλλά και η «Κάθοδος των 9» του Χρήστου Σιοπαχά που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Μόσχας.

Πέθανε ο Χρήστος Ζορμπάς 9Πέθανε ο Χρήστος Ζορμπάς 10

Πήρε επίσης μέρος σε πολλές σε θεατρικές παραστάσεις που άφησαν εποχή όπως οι «’Ανθρωποι και ποντίκια», «Τσάι και συμπάθεια», «Οιδίποδας τύραννος» ενώ έβαλε την σφραγίδα του και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές όπως οι «Η Γειτονιά μας», «Μεθοριακός σταθμός», «Ανατολικός Άνεμος», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα» κ.α. . Ο ίδιος, πάντως, είχε δηλώσει πως η καλύτερη παράσταση που είχε παίξει Ζυλ Ντασέν ανέβηκε η «Όπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, με την Μελίνα Μερκούρη, τον Νίκο Κούρκουλο.

Τη δυσάρεστη είδηση έκαναν γνωστή, η σύζυγος του και η κόρη του μέσω των προφίλ τους στο Facebook. «Έφυγε σήμερα, τόσο ξαφνικά, ο Χρήστος Ζορμπάς, Καλό ταξίδι αγαπημένε μας!!» έγραψε η σύζυγός του, επίσης ηθοποιός, Κική Διόγου, η οποία έριξε «μαύρο» στο προφίλ της.Τα καλλιτεχνικά βήματα του πατέρα της ακολουθεί η κόρη του Χρήστου Ζορμπά, Σόνια.

Το βιογραφικό του

Το πραγματικό όνομα του Χρήστου Ζορμπά ήταν Χρήστος Τζορμπατζόγλου σύμφωνα με το greekactor.blogspot.com. Γεννήθηκε το 1938.

Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, συμμετείχε σε εκλεκτές συνεργασίες στον ελληνικό κινηματογράφο ενώ οι περισσότερες ταινίες του είχαν βραβευθεί

Φιλμογραφία

  • Όταν χορέψουμε μαζί (2003)
  • Τα δελφινάκια του Αμβρακικού (1993) (καπετάν Μελέτης)
  • Δέσποινα (1990) (Θόδωρος)
  • Γρανίτα από χιόνι (1986) (Βαγγέλης)
  • Ο Γιάννης που έγινε Τζώννης (1986)
  • Παράξενη συνάντηση (1986)
  • Η κάθοδος των εννιά (1985)
  • Ο ρεπόρτερ (1982)
  • Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)
  • Ο ήλιος του θανάτου (1978)
  • Συνομωσία στη Μεσόγειο (1975)
  • Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) (Μεμάς)
  • Ευδοκία (1970) (νταβατζής)Ο μεγάλος ένοχος (1970) (Μεμάς Γαλιάτσος)
  • Η ζούγκλα των πόλεων (1970) (αφεντικό χαρτοπαικτικής λέσχης)
  • Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970)
  • Το κορίτσι του 17 (1969)
  • Τρικυμία μιας καρδιάς (1969)
  • Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)
  • Ανοιχτή επιστολή (1968)
  • Βυζαντινή ραψωδία (1968)
  • Νύχτα γάμου (1967)
  • Σιλουέτες (1967)
  • Συντρίμμια τα όνειρα μας (1967)
  • Κορόιδο γαμπρέ (1962) (Μηνάς Διαμαντόπουλος)
  • Τρικυμία μιας καρδιάς (1969)

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στη Θεσσαλονίκη τα 652 από τα 2384 κρούσματα – 588 στην Αττική 22

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στη Θεσσαλονίκη τα 652 από τα 2384 κρούσματα – 588 στην Αττική

Εμβόλιο Pfizer: Πόσο θα κοστίζει – Πού θα κατασκευάζεται 24

Εμβόλιο Pfizer: Πόσο θα κοστίζει – Πού θα κατασκευάζεται