σε

Πέθανε ο Γιώργος Δελαστίκ

Πέθανε ο Γιώργος Δελαστίκ 9

Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ ο οποίος ξεκίνησε να δουλεύει στον χώρο από το 1979.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952 και σπούδασε ηλεκτρολόγος – μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Ξεκίνησε να δουλεύει στη δημοσιογραφία το 1979. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης», «Πρώτη»,«Το Παρόν», «Καθημερινή», «Ελευθερία Λάρισας» και Έθνος από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2015 και στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Πέθανε ο Γιώργος Δελαστίκ 11Πέθανε ο Γιώργος Δελαστίκ 12

Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό «Πριν» στο οποίο διετέλεσε διευθυντής και στη συνέχεια στην εφημερίδα «Πριν». Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα: Δίαυλος 10, ΑΝΤ1 και MEGA. Παράλληλα, πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Έγραψε πέντε βιβλία («Το τέλος των Βαλκανίων», «Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία», «Η Νέα Γιάλτα», «Συνωμοσία στη Μεσόγειο», «Αφγανιστάν») και συμμετείχε σε πολλά άλλα.

Ασχολήθηκε με τα πολιτικά δρώμενα

Από φοιτητής εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα και έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε διαφωνώντας με την κυβέρνηση Τζαννετάκη και πήρε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του ΝΑΡ και των μετωπικών σχημάτων που εν συνεχεία δημιουργήθηκαν. Ήταν υποψήφιος βουλευτής σε πολλές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τα τελευταία χρόνια της ενεργού πολιτικής του δράσης συμμετείχε και συνέβαλε με τις ιδέες και τη γνώση του στις προσπάθειες και τις αναζητήσεις για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο. Ο Γιώργος Δελαστίκ όλα τα χρόνια της ζωής του παρέμεινε σταθερός στην ιδεολογία του και εργάστηκε με αξιοπρέπεια. Μέσα από την αρθρογραφία του πάλεψε ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, τίμησε τους λαϊκούς αγώνες και την Αριστερά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ματίνα Παγώνη κορωνοϊός: «Οι 25 θάνατοι σε τρεις μέρες είναι ανησυχητικοί» 26

Ματίνα Παγώνη κορωνοϊός: «Οι 25 θάνατοι σε τρεις μέρες είναι ανησυχητικοί»

Ελλάδα κορωνοϊός: Δύο νεκροί από τον ιό μέσα σε λίγες ώρες 28

Ελλάδα κορωνοϊός: Δύο νεκροί από τον ιό μέσα σε λίγες ώρες