σε

Πέθανε ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ για τον θάνατο ενός ατόμου που υπήρξε εμβληματική ηγετική μορφή του ομίλου επί πέντε δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Τιτάνα, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες ευρύτερα στην κοινωνία, στη βιομηχανία και την οικονομία, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων, Πρόεδρος του ΣΕΒ,  ιδρυτικό μέλος και Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, όπως και ιδρυτικό μέλος του ALBA Graduate Business School. Παράλληλα, ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στους τομείς του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Πέθανε ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος 5Πέθανε ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος 6

Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος είχε βαθιά συνείδηση της διαχρονικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων. Υπήρξε πρωτοπόρος στην εδραίωση αυτής της αντίληψης στη χώρα μας με την εφαρμογή του θεσμού στον Τιτάνα και στη συνέχεια στο ευρύτερο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Όπως αναφέρεται, πρωτοστάτησε σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής του τόπου, δημιουργώντας θεσμούς όπως τις «Νησίδες Ποιότητας» για την αναγνώριση του εθελοντισμού, την «Κίνηση Πολιτών» για την αφύπνιση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών και το πρόγραμμα «ΦΑΟΣ – Δημιουργία νοοτροπίας για μια ζωή»  για την πρόληψη ατυχημάτων στην εργασία και στα σχολεία.

Πέθανε ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος 8Πέθανε ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος 9

Παράλληλα, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συνεισφέροντας καταλυτικά, μεταξύ άλλων, στην αναστήλωση του Ναού του Νεμείου Διός στη Νεμέα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, προκειμένου να εκφραστεί ο οφειλόμενος φόρος τιμής στο πρόσωπο του εκλιπόντος, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, αποφάσισε την  έκδοση ψηφίσματος βάσει του οποίου:

  • Θα αναρτηθούν μεσίστιες, επί τριήμερον, οι σημαίες της Εταιρίας στα Κεντρικά Γραφεία και τα εργοστάσιά της στον Όμιλο.
  • Θα διατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό υπέρ κοινωφελών σκοπών.
  • Θα δημοσιευθεί το Ψήφισμα στον Ημερήσιο Τύπο.

Να αναφέρουμε πως η κηδεία του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου έγινε το πρωί της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Lockdown Ελλάδα: 5 Έλληνες επιστήμονες κάνουν 9 προτάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας

Μόμπι-Ντικ 23

Μόμπι-Ντικ