σε

Πλατφόρμα εμβολιασμού 60-64: Ανοίγει σήμερα – Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πλατφόρμα εμβολιασμού 60-64: Ανοίγει σήμερα – Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 7

Ξεκινάει σήμερα η δυνατότητα προ-κράτησης ραντεβού για το εμβόλιο του κορωνοϊού από τους πολίτες που είναι 60-64 ετών μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το τι χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες.

Ακολουθεί την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, η ένταξη και της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών στον σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς. Το απόγευμα της Τετάρτης θα αρχίσουν να στέλνονται τα sms των ραντεβού για εμβολιασμό στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση ηλικίας 60-64 ετών, για τους οποίους ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα αρχίσουν από τις 15 Φεβρουαρίου.

Πλατφόρμα εμβολιασμού 60-64: Ανοίγει σήμερα – Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 9Πλατφόρμα εμβολιασμού 60-64: Ανοίγει σήμερα – Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 10

Το συγκεκριμένο σύστημα εμβολιασμού θα «τρέξει» παράλληλα με το βασικό σύστημα εμβολιασμού, στο οποίο εμβολιάζονται αυτή τη στιγμή οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών. Την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει η διαδικασία των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτού του συστήματος, ηλικίας 75-79 ετών.

Ποιοι δεν θα λάβουν sms – Πώς θα κλείσουν ραντεβού

Εν όψει του «ανοίγματος» των ραντεβού για εμβολιασμό σε επιπλέον ηλικιακές κατηγορίες, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβαίνει σε διευκρινίσεις σχετικά με την προ-κράτηση ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Όσοι πολίτες έκαναν την εγγραφή τους λίγο πριν (ή μετά) το άνοιγμα των ραντεβού για την ηλικιακή τους ομάδα δεν θα λάβουν SMS και πρέπει να κλείνουν τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό από τα υπόλοιπα κανάλια που έχουν διαμορφωθεί, δηλαδή την πύλη εμβολιασμού κατά Covid-19 τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ.

Όπως τονίζεται, η προ-κράτηση ραντεβού είναι μια πρόταση που κάνει το κράτος προς τους πολίτες με συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώρες και τοποθεσίες για τις δύο δόσεις του εμβολιασμού. Εφαρμόζεται μόνο για όσους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση διότι μόνο για αυτούς υπάρχουν εξακριβωμένα στοιχεία επικοινωνίας (αριθμός κινητού τηλεφώνου και email).

Πλατφόρμα εμβολιασμού 60-64: Ανοίγει σήμερα – Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 12Πλατφόρμα εμβολιασμού 60-64: Ανοίγει σήμερα – Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 13

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα ραντεβού για μια ηλικιακή ομάδα, καταγράφονται όσα μέλη της είναι εγγεγραμμένα στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν τα ραντεβού να έχουν ολοκληρωθεί οι προ-κρατήσεις που θα προταθούν. Αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να εντοπιστεί το εμβολιαστικό κέντρο που είναι πλησιέστερο στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί και να ληφθεί μέριμνα για τη διαθεσιμότητα ραντεβού σε ημερομηνίες και ώρες.

Έτσι, θα λάβουν SMS μόνο όσοι έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση περίπου μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδα στην οποία ανήκουν. Περαιτέρω λεπτομέρειες και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην επίσημη σελίδα για τους εμβολιασμούς, εδώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ηλίας Μόσιαλος: To εμβόλιο μειώνει το ιικό φορτίο – Αβέβαιο εάν αυτό αρκεί για να εμποδίσει τη μετάδοση 27

Ηλίας Μόσιαλος: To εμβόλιο μειώνει το ιικό φορτίο – Αβέβαιο εάν αυτό αρκεί για να εμποδίσει τη μετάδοση

Γώγος κορωνοϊός: Δεν αποκλείεται η παράταση του lockdown και μετά την 28η Φεβρουαρίου 29

Γώγος κορωνοϊός: Δεν αποκλείεται η παράταση του lockdown και μετά την 28η Φεβρουαρίου