σε

ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδράσεις για τη δίωξη του Μιχάλη Γιαννάκου – Στήριξη και από την ΑΔΕΔΥ

ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδράσεις για τη δίωξη του Μιχάλη Γιαννάκου – Στήριξη και από την ΑΔΕΔΥ 7

Σάλος έχει προκληθεί μετά τη δίωξη του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για απείθεια. Η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα νοσοκομεία σε ανακοινωσή της αναφέρει: «Πριν καν κλητευθεί επισήμως ο κύριος Γιαννάκος, πριν ενημερωθεί για την σε βάρος του ποινική δίωξη, κύκλοι της Κυβέρνησης διέρρευσαν στον τύπο έγγραφο της ΕΛΑΣ βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Και το θανάσιμο αμάρτημα αυτού; Κατά τα γραφόμενα στον τύπο, στα πλαίσια συγκέντρωσης υγειονομικών, που πραγματοποιήθηκε στις 30-9-2020, οι διαδηλωτές αν και κλήθηκαν από την ΕΛΑΣ να ανέβουν στο πεζοδρόμιο, κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Αριστοτέλους!!!!».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ακόμα ότι: «Δεν διώκεται συνεπώς, γιατί παραβιάστηκαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αφού καλώς γνωρίζουν οι Κυβερνώντες, ότι η ΠΟΕΔΗΝ είναι η πρώτη, που τα τηρεί με συνέπεια.

Δεν διώκεται γιατί υπήρξαν επεισόδια εκ μέρους των διαδηλωτών, αφού ομοίως καλώς γνωρίζουν οι Κυβερνώντες, ότι την ημέρα εκείνη αυτοί, που υπέστησαν βίαιες συμπεριφορές ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Όταν μάλιστα κλήθηκε ο κύριος Γιαννάκος στην ΕΛΑΣ προκειμένου να κατονομάσει τους αστυνομικούς, που τον χτύπησαν, επέλεξε να δηλώσει, ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός οργάνου, αφού δεν έχει καμία προσωπική αντιπαράθεση σε οποιονδήποτε αστυνομικό.

Διώκεται διότι οι εργαζόμενοι στα πλαίσια της συγκέντρωσης τους, όπως έχουν κάνει χιλιάδες φορές στο παρελθόν κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Αριστοτέλους. Περιττό να θυμίσουμε, ότι δεν πρόκειται περί κεντρικού δρόμου ενώ η ΠΟΕΔΗΝ πάντοτε μεριμνά για την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της κυκλοφορίας στα πλαίσια των συγκεντρώσεων της.

Κανείς μας δεν έχει την ψευδαίσθηση, ότι ο χρόνος κατά τον οποίο διέρρευσε το εν λόγω έγγραφο, που εστάλη στην Εισαγγελία κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, αφού συμπίπτει με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε χθες η ΠΟΕΔΗΝ και άλλοι Συνδικαλιστικοί Φορείς. Εξάλλου αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι προπομπός για άλλες διώξεις, που θα λάβουν χώρα στο μέλλον».

ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδράσεις για τη δίωξη του Μιχάλη Γιαννάκου – Στήριξη και από την ΑΔΕΔΥ 9ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδράσεις για τη δίωξη του Μιχάλη Γιαννάκου – Στήριξη και από την ΑΔΕΔΥ 10

Να σταματήσει άμεσα η δίωξη Γιαννακού ζητάει με ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας δεν έχει τέλος.

Στο πλαίσιο του αντιδημοκρατικού νόμου, που ψήφισε τον περασμένο χρόνο στη Βουλή, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο «διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛΑΣ, κατά την κινητοποίηση που έκανε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Υπουργείου Υγείας, διεκδικώντας προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, μονιμοποίηση των επικουρικών κλπ.

Η δίωξη αυτή, που είναι η πρώτη για τις διαδηλώσεις, με τον νέο νόμο, δείχνει την κατεύθυνση της πολιτικής της Κυβέρνηση της Ν.Δ. που συνοψίζεται στο δόγμα: όποιοι δεν «συμμορφώνονται» θα διώκονται και θα «εξοντώνονται».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο πρόσωπο του οποίου διώκεται όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να περάσουν: ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία στη δράση των συνδικάτων».

ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδράσεις για τη δίωξη του Μιχάλη Γιαννάκου – Στήριξη και από την ΑΔΕΔΥ 12ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδράσεις για τη δίωξη του Μιχάλη Γιαννάκου – Στήριξη και από την ΑΔΕΔΥ 13

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κώστας Σπυρόπουλος: Η απάντησή του στις καταγγελίες 27

Κώστας Σπυρόπουλος: Η απάντησή του στις καταγγελίες

Τζένη Ιωακειμίδου για Γιώργο Κιμούλη: «Έχει κακοποιήσει πολλές ψυχές» 29

Τζένη Ιωακειμίδου για Γιώργο Κιμούλη: «Έχει κακοποιήσει πολλές ψυχές»