σε

ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Στο κόκκινο η Αττική – Μεγάλες ελλείψεις σε ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Στο κόκκινο η Αττική – Μεγάλες ελλείψεις σε ΜΕΘ 9

Ακόμα μια φορά η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι συνεχίζονται οι μεγάλες ελλείψεις σε ΜΕΘ, και προειδοποιεί ότι η Αττική βρίσκεται στο όριο. Ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ομοσπονδίας σημειώνει ότι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ΜΕΘ κορωνοϊού σε όλα τα νοσοκομεία, σημαίνει ότι συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους καθώς δεν προλαβαίνουν να δώσουν τη μάχη σε ΜΕΘ.

Όσον αφορά σε άλλες περιοχές ειδική αναφορά έκανε στην Κοζάνη, η οποία αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων, και η κλινική κοροναϊού στο νοσοκομείο της πόλης γέμισε, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να διακομίζονται στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και στο ΑΧΕΠΑ. Επίσης, δύο υγειονομικοί του νοσοκομείου Κοζάνης νόσησαν από τον ιό και ο ένας μάλιστα νοσηλεύεται.

Στο όριο οι ΜΕΘ στην Αττική

Ελάχιστες είναι οι ΜΕΘ κοροναϊού στην Αττική, καθώς οι κενές κλίνες είναι σε καθημερινή βάση 25 με 30. Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει ότι οι αρχές αναφέρουν ποσοστά για να κρύβουν τον πραγματικό αριθμό κενών κλινών ΜΕΘ.

Προσθέτει ότι συνεχώς ανακοινώνονται θάνατοι από κοροναϊό σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19.

«Ειδικά ηλικιωμένοι. Δεν θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους σε ΜΕΘ. Γιατί δεν μπαίνουν σε ΜΕΘ όλα τα επιβαρυμένα περιστατικά κοροναϊού ανεξαρτήτως ηλικίας. Προφανώς για να μην γεμίσουν οι ΜΕΘ. Κάθε χειμώνα ζούμε τέτοιες καταστάσεις με την εποχική γρίπη.», τονίζει.

Επίσης, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

«Εφέτος θα είναι χειρότερα τα πράγματα εάν δεν υπάρξει ύφεση της πανδημίας. Δεν είναι λύση να μετατρέπονται γενικές ΜΕΘ και καρδιοχειρουργικές μονάδες σε ΜΕΘ κοροναϊού.(π.χ. Ελπίς, Γεννηματάς, Αττικό). Προσαρμόζεται το σύστημα στην αντιμετώπιση μιας νόσου και θα χάνουμε ασθενείς από άλλες αιτίες», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

svg%3Esvg%3E

Απεργία στα νοσοκομεία 15 Οκτώβρη

Στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Οκτώβρη συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και καλούν σε συγκέντρωση στις 8.30 πμ στην πλατεία Μαβίλης. Εκείνη την μέρα απεργούν επίσης οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ζητούν προσλήψεις και μονιμοποιήσεις καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης, ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται αυτήν τη στιγμή και προειδοποιούν ότι τα νοσοκομεία μπορεί να σταματήσουν να εξυπηρετούν άλλα περιστατικά αν δεν στελεχωθούν καταλλήλως εν μέσω της πανδημίας.

«Η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται σε κραυγή αγανάκτησης»

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Σημειώνει επίσης ότι προκαλείται αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για την στελέχωση νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό. ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν μεταξύ άλλων προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα test στο υγειονομικό προσωπικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Μόσιαλος κορωνοϊός: «Πώς μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των λοιμώξεων σε κλειστούς χώρους» 24

Μόσιαλος κορωνοϊός: «Πώς μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των λοιμώξεων σε κλειστούς χώρους»

Σεισμός Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο 26

Σεισμός Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο