σε

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα νοσοκομεία 7

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εισόδους νοσοκομείων και στα Γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών πραγματοποιούν σήμερα τα Σωματεία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και η ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 8:30 στην πύλη του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταύρος, με τους συμμετέχοντες να πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πορεία στη Βασιλίσσης Σοφίας. 

Επίσης, για τις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στη Θηβών στο ύψος του Νοσοκομείου Νίκαιας. Στη συνέχει θα πραγματοποιηθεί πορεία με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της περιοχής. Σημεία αιχμής τα προβλήματα με αφορμή την πανδημία, αλλά και τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος υγείας όπως ελλείψεις σε υποδομές, υποστελέχωση, οφειλές των νοσοκομείων και μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως καταγγέλλουν.

Στο στόχαστρο των διαμαρτυριών και η πρόσφατη απόφαση της Αστυνομίας για απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων την οποία χαρακτηρίζει ακατανόητη.

Θυμίζουμε ότι με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από τις 26 Ιανουαρίου 2021 έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα. Για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

  • η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,
  • ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,
  • η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα νοσοκομεία 9ΠΟΕΔΗΝ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα νοσοκομεία 10

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κλειστός σταθμός μετρό: Κλείνει το Πανεπιστήμιο – Πώς θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια 24

Κλειστός σταθμός μετρό: Κλείνει το Πανεπιστήμιο – Πώς θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια

Μανώλης Δερμιτζάκης: Περίεργη αύξηση των κρουσμάτων 26

Μανώλης Δερμιτζάκης: Περίεργη αύξηση των κρουσμάτων