σε

ΠΟΕΔΗΝ: Τουλάχιστον 52 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ: Τουλάχιστον 52 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ 5

Σε νέα ανακοίνωσή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κάνει λόγο για 52 διασωληνωμένους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Μάλιστα πριν από λίγες μέρες, είχε αναφέρει πως ξεκίνησαν στην Αττική οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ.

ΠΟΕΔΗΝ: Η ανακοίνωση για τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνει ότι 30 εξ αυτών βρίσκονται πολλές μέρες εκτός ΜΕΘ και «δεν έρχεται η σειρά τους για να απορροφηθούν».

ΠΟΕΔΗΝΠΟΕΔΗΝ

«Προφανώς δεν πληρούν τα κριτήρια εναντι άλλων που βρίσκονται στη λίστα αναμονής», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, προσθέτοντας πως έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς με Covid 19 εκτός ΜΕΘ, «παρά τις πρόχειρες και αυτοσχέδιες ΜΕΘ που λειτούργησαν σε χειρουργικές αίθουσες, σε δωμάτια κλινικών με υποτυπώδη εξοπλισμό και ελάχιστο ανεκπαίδευτο προσωπικό».

Η κατάσταση των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής σύφμωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής:

  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 6
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 4
  • ΕΛΠΙΣ: 4 σε αυτοσχέδια ΜΑΦ σε θάλαμο κλινικής.
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 9 σε λίστα αναμονής
  • ΤΖΑΝΕΙΟ: 4
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 2
  • ΝΙΚΑΙΑ: 15
  • ΛΑΙΚΟ: 2
  • ΕΡΥΘΡΟΣ: 6

ΠΟΕΔΗΝ: Για τις εφημερίες σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σχετικά με τις εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής, σημειώνει: «Πήραν απόφαση να καταργήσουν την καθημερινή εφημερία του Ασκληπιείου για ορθοπεδικά περιστατικά. Εξυπηρετεί ατυχήματα των κατοίκων της περιοχής που βρίσκονται 20 χιλιόμετρα μακριά από άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Λένε για εξοικονόμηση προσωπικού και χώρων λόγω κορωνοϊού. Το Αττικό εφημέρευε χθες και έκανε 65 εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού. Ανέπτυξε και υπάρχουν αυτή τη στιγμή 50 ράντζα με γενικά περιστατικά».

ΠΟΕΔΗΝ: Τουλάχιστον 52 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ 8ΠΟΕΔΗΝ: Τουλάχιστον 52 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ 9

Στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση αρχίζει να θυμίζει Νοέμβριο, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Όπως λέει, στο νοσοκομείο Παπανικολάου που εφημέρευε χθες, εισήχθησαν 55 περιστατικά κορωνοϊού και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με 35 διασωληνωμένα περιστατικά.«Είμαστε στα πρόθυρα ημερών Νοεμβρίου με επιλογές περιστατικών για ΜΕΘ. Νοσηλεύει 150 περιστατικά κορωνοϊού και στην κορύφωση του δεύτερου κύματος τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο το ίδιο νοσοκομείο νοσήλευε 200 περιστατικά κορωνοϊού», αναφέρει.

ΠΟΕΔΗΝ: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός που εμβολιάστηκε με δύο δόσεις

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε γιατρός στη Ναύπακτο, παρότι είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε ανακοίνωσή του. Πρόκειται για καρδιολόγο που κάλυπτε το εμβολιαστικό κέντρο και εμφάνισε συμπτώματα. Την Πέμπτη, ο γιατρός υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ και την Παρασκευή βρέθηκε θετικός στον ιό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Γιώργος Καραϊβάζ: Συνεχίζονται οι έρευνες 23

Γιώργος Καραϊβάζ: Συνεχίζονται οι έρευνες

Φίλης: Τοποθετήθηκε για το άνοιγμα των σχολείων 25

Φίλης: Τοποθετήθηκε για το άνοιγμα των σχολείων