σε

Πολιτική Προστασία Κουρμπάν Μπαϊράμ: Έκτακτα μέτρα για την μουσουλμανική εορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ

Πολιτική Προστασία Κουρμπάν Μπαϊράμ: Έκτακτα μέτρα για την μουσουλμανική εορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ 5

Σε ανακοινώσεις και υπενθυμίσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 προχωρά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει της σημερινής και αυριανής μουσουλμανικής εορτής. Ο κ. Χαρδαλιάς στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τα θρησκευτικά καθήκοντα των μουσουλμάνων θα πραγματοποιηθούν μόνο μέσα στα Τζαμιά ενώ παράλληλα καλεί τους Δήμους, που έχουν παραχωρήσει χώρους για την πραγματοποίηση προσευχών, να ανακαλέσουν τις σχετικές άδειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας:

«Στις 31 Ιουλίου 2020 είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές των μουσουλμάνων, η εορτή για την Θυσία του Αβραάμ, το Ιντ αλ Αντχα ή Kουρμπάν Mπαϊράμ. Τα θρησκευτικά καθήκοντα των μουσουλμάνων για την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ υπενθυμίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο μέσα στα Τζαμιά σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.34060, της οποίας η ισχύς έχει παραταθεί μέχρι την 21 Αυγούστου 2020, δηλαδή επιτρέπεται ένα άτομο ανά 5 τ.μ. και με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Σε Τζαμιά που είναι μεγαλύτερα από 500 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 100 άτομα. Κάθε πιστός πρέπει να έχει μαζί του το δικό του χαλάκι προσευχής.

Πολιτική Προστασία Κουρμπάν Μπαϊράμ: Έκτακτα μέτρα για την μουσουλμανική εορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ 7Πολιτική Προστασία Κουρμπάν Μπαϊράμ: Έκτακτα μέτρα για την μουσουλμανική εορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ 8

Απαγορεύεται η πραγματοποίηση προσευχών σε δημόσιους χώρους και οι Δήμοι που έχουν παραχωρήσει χώρους για την πραγματοποίησή τους πρέπει άμεσα να ανακαλέσουν αμέσως τις σχετικές άδειες. Στα προαύλια των Τζαμιών επιτρέπεται να συγκεντρωθούν μέχρι 10 άτομα και με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μάσκα. Φυσικά, οι χειραψίες, τα χειροφιλήματα, η ανταλλαγή ασπασμών και εναγκαλισμών αυξάνουν την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας και γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγονται.

Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να παραμείνουν σπίτι τους. Η προσευχή στο σπίτι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την υγεία τους. Απαγορεύεται επίσης η συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων σε εορταστικά γεύματα ή δείπνα. Ευχόμαστε στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας χρόνια πολλά για την αυριανή εορτή και επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, ώστε κάθε μέρα χαράς και προσευχής αφιερωμένη στον Θεό να μην μετατραπεί σε αιτία και εστία μετάδοσης του κορωνοϊού«.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Αυτή η οικογένεια προσφύγων φτιάχνει μάσκες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα Τρίκαλα 21

Αυτή η οικογένεια προσφύγων φτιάχνει μάσκες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα Τρίκαλα

Τι αγόρασαν οι Έλληνες από τα online φαρμακεία την περίοδο της καραντίνας 23

Τι αγόρασαν οι Έλληνες από τα online φαρμακεία την περίοδο της καραντίνας