σε

Πολλά τεθωρακισμένα στην Αλεξανδρούπολη – Τι συμβαίνει

Πολλά τεθωρακισμένα στην Αλεξανδρούπολη – Τι συμβαίνει 5

Πλήθος τεθωρακισμένων αναμένεται να φθάσουν τις επόμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη. Όχι δεν πρόκειται για το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία. Το λιμάνι της πόλης θα χρησιμοποιηθεί από πολεμικά πλοία του αμερικανικού στρατού για τη μεταφορά στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού στο πλαίσιο άσκησης. Στελέχη της Αμερικανικής Στρατιωτικής Μονάδας Μεταφορών και της 12ης Μεραρχίας Πεζικού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης συναντήθηκαν στην έδρα της ΟΛΑ Α.Ε. προκειμένου να συζητηθεί η άρτια προετοιμασία για την ΝΑΤΟϊκή άσκηση της ATLANTIC RESOLVE 2020, η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

Σύμφωνα με το e-evros, η άσκηση «ATLANTIC RESOLVE» πραγματοποιείται από το 2014, μεταφέροντας κάθε χρόνο περίπου 6.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για διάστημα 9 μηνών, οι οποίοι πραγματοποιούν ασκήσεις σε 17 χώρες. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 20 Ιουλίου αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το μεγαλύτερο μεταγωγικό πλοίο που έχει μπει ποτέ στο λιμάνι μας. Το συγκεκριμένο πλοίο θα μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό του Αμερικανικού Στρατού, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «1450 οχήματα και κομμάτια εξοπλισμού».

Επίσης ενδέχεται ένα τμήμα από τους εκατοντάδες στρατιώτες που θα συμμετάσχουν στην άσκηση να παραμείνει στην Αλεξανδρούπολη. Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της άσκησης αναμένεται να μετακινηθεί για πρώτη φορά προς τις βαλκανικές χώρες σιδηροδρομικά, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη αξιοποίηση του οδικού δικτύου.

Ο Οργανισμός Λιμένας Αλεξανδρούπολης με επαγγελματισμό και συνέπεια είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει για μία ακόμη φορά τα πιο απαιτητικά logistics του κόσμου. Πρόκειται για μία επιχείρηση που θα δοκιμάσει τα όρια και τις δυνατότητες του νέου terminal, εισπράττοντας αντίστοιχο υψηλό τίμημα για τις υπηρεσίες του.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Δημάρατος Σωκράτης 2020», στο πεδίο ασκήσεων «ΑΕΤΟΥ» στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή αρμάτων και επιθετικών ελικοπτέρων.
Στην άσκηση, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων από συγκρότημα ίλης αρμάτων, συμμετείχε:

  •  Προσωπικό και μέσα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙ ΤΘΤ «ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΠΙΝΔΟΣ»).
  •  Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) τύπου Apache της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: «Στα «κόκκινα» η κίνηση στο Σύνταγμα 19

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: «Στα «κόκκινα» η κίνηση στο Σύνταγμα

Ο στρατός αναλαμβάνει ρόλο για τον κορωνοϊό 21

Ο στρατός αναλαμβάνει ρόλο για τον κορωνοϊό