σε

Πορεία: Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία: Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 7

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στα Προπύλαια τα καλλιτεχνικά σωματεία. Οι καλλιτέχνες ζητούν, μεταξύ άλλων, να ανανεωθεί το επίδομα ειδικού σκοπού «που καταβάλεται μετά από αγώνες και με μεγάλη καθυστέρηση, αφού στα μέσα Φεβρουαρίου εξοφλούνται οι δόσεις Νοεμβρίου Δεκεμβρίου», καθώς και «να συνδεθούν άμεσα όλοι οι επιδοτούμενου μέσω Μητρώου με τα μέτρα στήριξης που ισχύουν για τους εργαζόμενους (επιδότηση ενοικίου κ.ά.)», να ανοίξουν οι καλλιτεχνικές σχολές και ωδεία με όλα τα επιβεβλημένα υγειονομικά μέτρα για τον Covid -19.

Πορεία: Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 9Πορεία: Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 10Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ από τα Προπύλαια κατευθύνθηκαν αρχικά στο υπουργείο Εργασίας, όπου κατέθεσαν τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και στη συνέχεια στη Βουλή και επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν να αποσυρθεί το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για τα οπτικοακουστικά Μέσα επειδή ανοίγει, όπως καταγγέλλουν οι δημιουργοί- καλλιτέχνες, «κερκόπορτα» λογοκρισίας και διώξεων, συνδέοντας τον με τον «τρομονόμο». Να σημειωθεί πως ο κλάδος έχει πληγεί σημαντικά από την παύση των πολιτιστικών εκδηλώσεωνλόγω πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και η πρωτοβουλία «Support ART Workers».

Η ανακοίμωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος δηλώνει την απόλυτη ικανοποίηση της για τη συμμετοχή του κόσμου στην σημερινή (11/2/2021) κινητοποίηση και ευχαριστεί θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της.

Αυτή η διαμαρτυρία ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Ενώ ξεκίνησε με το αίτημα για στήριξη των εργαζόμενων του Πολιτισμού μέσα στην πανδημία, ένα αίτημα που μας έχει κινητοποιήσει πολλές φορές και με μεγάλη αγωνιστικότητα τους τελευταίους 11 μήνες, η επικαιρότητα έθεσε δύο ακόμα πολύ σημαντικά επίδικα: την κακοποίηση στους χώρους εργασίας και στην εκπαίδευση και την απόσυρση του νομοσχεδίου Λιβάνιου και ιδιαίτερα του άρθρου 8.

Πορεία: Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 12Πορεία: Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 13Κατά την διάρκεια της πορείας ενημερωθήκαμε ότι κάτω από το βάρος των αντιδράσεων η κυβέρνηση απέσυρε τη διάταξη 8β, με την οποία θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη και μάλιστα με τον τρομονόμο σε καλλιτέχνες, αν θεωρούνταν ότι το έργο τους εμπεριέχει δημόσια πρόκληση σε βία, ανοίγοντας έτσι μία πολύ επικίνδυνη πόρτα στην λογοκρισία και τις διώξεις καλλιτεχνών.

Η συμμετοχή χιλιάδων νέων μας έδειξε ότι ο χώρος του Πολιτισμού δεν ανέχεται πλέον τη σιωπή, δεν ανέχεται την αδράνεια. Όποιος μας θέλει εξαθλιωμένους, κακοποιημένους, φιμωμένους θα μας βρει απέναντί του. Το αίτημα της κάθαρσης στους χώρους εκπαίδευσης και εργασίας είναι ισχυρότερο από ποτέ. Ζητούμε ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης για τους ανθρώπους του Πολιτισμού όσο διαρκεί η πανδημία και απόσυρση του νομοσχεδίου Λιβάνιου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Αντώνης Καλογιάννης: Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Νταλάρα για τον θάνατο του τραγουδιστή 27

Αντώνης Καλογιάννης: Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Νταλάρα για τον θάνατο του τραγουδιστή

Χάρτης ECDC: Στο «βαθύ πορτοκαλί» η Αττική – Πώς πάνε οι άλλες περιοχές 29

Χάρτης ECDC: Στο «βαθύ πορτοκαλί» η Αττική – Πώς πάνε οι άλλες περιοχές