σε

Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε από νομό σε νομό

Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε από νομό σε νομό 5

Σε δεύτερο lockdown μπαίνει η χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Όλο αυτό το διάστημα κλειστά θα είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Αντιθέτως ανοιχτά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και δημοτικά, όπως και τα σούπερ μάρκετ και οι δομές υγείας. Επίσης, μεταξύ των νέων μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή είναι και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Τέσσερις είναι οι περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας και αυτές είναι:

  • επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας
  • επανένωση οικογενειών
  • επαγγελματικοί λόγοι
  •  λόγοι υγείας.

Επίσης, όπως διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία επιτρέπεται άπαξ η μετακίνηση από μια περιφερειακή ενότητα σε άλλη, προκειμένου να επιστρέψει κάποιος στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αποδείξει ότι μετακινείται προς τη μόνιμη κατοικία του και αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει και μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων του lockdown.

Ωστόσο, αν κάποιος βρίσκεται για παράδειγμα στην Αθήνα, αλλά η μόνιμη κατοικία του είναι στην Κόρινθο μπορεί να μετακινηθεί, να επιστρέψει στην Κόρινθο, αλλά δεν μπορεί να ταξιδέψει πίσω στην Αθήνα. Για την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε από νομό σε νομό 7Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε από νομό σε νομό 8

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα:

Παράλληλα, για όσους ταξιδεύουν από το εξωτερικό θα πρέπει να παρουσιάζουν από τη Δευτέρα 9 του μηνός αρνητικό τεστ Covid-19. Αυτό ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που περνούν στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στα χερσαία σύνορα. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στις δηλώσεις του για τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων:

«Όσοι εισέρχονται στη χώρα μέσω αεροδρομίων θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ Covid έως και 48 ώρες, ενώ όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων, θα πρέπει να εμφανίζουν αρνητικό τεστ Covid έως και 72 ώρες. Το μέτρο ισχύει για όλους, δίχως εξαιρέσεις, ενώ οι έλεγχοι θα είναι σχολαστικοί σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας». Τέλος, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει περιορισμός εισόδου στη χώρα για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Ωστόσο, ισχύει η υποχρέωση του αρνητικού τεστ για την είσοδό τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Φωτιά στον Βύρωνα 21

Φωτιά στον Βύρωνα

Νεκροί κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ακόμα θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες 23

Νεκροί κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ακόμα θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες