σε

Πώς να αντιμετωπίσετε τον φόβο του θανάτου

Πώς να αντιμετωπίσετε τον φόβο του θανάτου 7

 

Σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, όλοι φοβόμαστε το θάνατο. Είτε πρόκειται για τη σκέψη της διακοπής, της δικιάς μας ζωής. Είτε για την απώλεια κάποιου αγαπημένου. Ο θάνατος είναι κάτι που όλοι, αργά ή γρήγορα, θα αντιμετωπίσουμε. 

Η αυτοεκτίμηση είναι το κλειδί για το βαθμό στον οποίο τα άτομα βιώνουν άγχος θανάτου. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση νιώθουν καλύτερα στη διαχείριση του φόβου του θανάτου. Ενώ τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση φοβούνται πιο εύκολα από καταστάσεις που σχετίζονται με το θάνατο.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον φόβο του θανάτου 9

Όταν ο φόβος δεν έχει μετατραπεί ακόμα σε φοβία και είναι απλώς μία αντιδραστική, όχι ψυχαναγκαστική ή περιοριστική σκέψη, μερικές από τις στρατηγικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να τον ελέγξουμε είναι οι εξής:

Αποδεχτείτε την ιδέα. Ο θάνατος είναι υπαρκτός και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε αυτά που κάνετε εσείς μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Πιστέψτε σθεναρά σε κάτι θετικό. Ανεξάρτητα από το αν είναι αλήθεια ή όχι, η πίστη μπορεί συχνά να έχει μεγάλη μεταμορφωτική δύναμη.

Στρέψτε την προσοχή σας αλλού. Προσπαθήστε να μην εστιάζετε σε αυτόν τον φόβο ή σε αυτή τη σκέψη. Μπορείτε να το κάνετε διανοητικά (για παράδειγμα προγραμματίζοντας τι έχετε να κάνετε την επόμενη μέρα) ή συμπεριφορικά (για παράδειγμα ρωτώντας το σύντροφό σας πώς ήταν η μέρα του).

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Οσία Δροσίς 21

Οσία Δροσίς

Καιρός αύριο 27 Μαρτίου: Η πρόγνωση για το Σάββατο 23

Καιρός αύριο 27 Μαρτίου: Η πρόγνωση για το Σάββατο