σε

Πώς τα χρώματα στο παιδικό δωμάτιο επηρεάζουν τη ψυχολογιά του παιδιού

Πώς τα χρώματα στο παιδικό δωμάτιο επηρεάζουν τη ψυχολογιά του παιδιού 7

Σε λίγους μήνες θα υποδεχθείτε το νέο μέλος της οικογένειας και πρέπει από τώρα να ετοιμάσετε το παιδικό δωμάτιο! Μπροστά σας βρίσκονται δεκάδες παλέτες με αποχρώσεις κάθε χρώματος και είναι απόλυτα λογικό να δυσκολεύεστε να διαλέξετε!

Τα χρώματα που θα περιβάλλουν το παιδί σας, θα καθορίσουν την ψυχολογία του και τη διάθεσή του.

Για να μάθετε λοιπόν, ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για το δωμάτιο του παιδιού σας διαβάστε παρακάτω:

1. Κόκκινο

Το κόκκινο μπορεί να ενεργοποιήσει το σώμα και να διεγείρει το μυαλό, να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και την αναπνοή. Ωστόσο, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική έκθεση στο κόκκινο χρώμα ενθαρρύνει την επιθετική συμπεριφορά και την ανικανότητα της συγκέντρωσης. Το κόκκινο είναι ωραίο και έντονο, αλλά δεν είναι και το καλύτερο χρώμα για ένα παιδικό δωμάτιο.

2. Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι ίσως ένα από τα πιο παρεξηγημένα χρώματα. Αυτό το ζεστό, φιλικό και νεανικό χρώμα είναι πραγματικά κατάλληλο για τα παιδιά, θεωρείται ότι ενθαρρύνει την εμπιστοσύνη, την εξωστρέφεια και την ανεξαρτησία. Η κοινωνική φύση αυτού του χρώματος εμπνέει την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Πώς τα χρώματα στο παιδικό δωμάτιο επηρεάζουν τη ψυχολογιά του παιδιού 9

3. Κίτρινο

Οι περισσότεροι από μας συνδέουν το κίτρινο με τα συναισθήματα της ευτυχίας και του κεφιού. Μελέτες συνδύασαν επίσης αυτό το φωτεινό και χαρωπό χρώμα με το κίνητρο. Το απαλό κίτρινο μπορεί να βοηθήσει τη συγκέντρωση, ενώ το έντονο ενισχύει τη μνήμη. Δώστε προσοχή με την υπερβολική χρήση του φωτεινού κίτρινου! Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να δημιουργήσει το αίσθημα της ταραχής ακόμη και του θυμού.

4. Πράσινο

Αυτή η ηρεμία του φυσικού χρώματος, έχει μια κατευναστική επίδραση σε ένα παιδί. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει επίσης ότι το πράσινο μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα ανάγνωσης ενός παιδιού και την κατανόηση.

5. Μπλε

Έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από το κόκκινο, το μπλε μειώνει τα συναισθήματα του άγχους και της επιθετικότητας, ενώ παράλληλα μειώνει και την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Τα παιδιά που βιώνουν ξεσπάσματα ή άλλα προβλήματα συμπεριφοράς μπορούν να εκτιμήσουν τις καθησυχαστικές επιδράσεις ενός μπλε δωματίου.

Πώς τα χρώματα στο παιδικό δωμάτιο επηρεάζουν τη ψυχολογιά του παιδιού 10

6. Μωβ

Το μωβ είναι ένα φιλόδοξο και γεμάτο αυτοπεποίθηση χρώμα. Είναι επίσης το χρώμα του πάθους, της δημιουργικότητας, της σοφίας και της πνευματικότητας. Αυτό το χρώμα εμπνέει την ευαισθησία και τη συμπόνια στα παιδιά. Αλλά αν το παιδί σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, και θέλετε να κρατήσετε το χρώμα περιορίστε το στα διακοσμητικά του χώρου.

7. Ροζ

Αν και είναι συνήθως συνδέονται με τα κοριτσίστικα δωμάτια, το ροζ έχει μια κατευναστική αίσθηση και για τα δύο φύλα.

8. Ζεστά χρώματα

Τα ζεστά χρώματα εμπνέουν ευτυχία, ζεστασιά και άνεση στους περισσότερους ανθρώπους.

9. Ψυχρά χρώματα

Μερικοί από μας συνδέουν τα ψυχρά χρώματα με το αποστειρωμένο, νοσοκομείο περιβάλλον, αλλά τα όχι και τόσο έντονα ψυχρά χρώματα μπορεί να έχουν μια κατευναστική επίδραση στα παιδιά. Πλέον, πολλά από αυτά τα χρώματα κάνουν τους μικρούς χώρους να δείχνουν μεγαλύτεροι.

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά σήμερα η πληρωμή των επιδομάτων

ΟΑΕΔ εποχικό επίδομα – Μέχρι την Παρασκευή 30/10 οι αιτήσεις