σε

Πώς θα καταλάβετε εάν είστε παρορμητικοί άνθρωποι;

Πώς θα καταλάβετε εάν είστε παρορμητικοί άνθρωποι; 7

 

Ο παρορμητισμός σημαίνει δυσκολία ανοχής απέναντι στο αίσθημα της ματαίωσης. Τα παρορμητικά άτομα δυσκολεύονται να αντισταθούν στις επιθυμίες τους και κατακλύζονται από θυμό όταν αυτές δεν υλοποιούνται στο «εδω και τώρα».

Η άρση των αναστολών μεταμορφώνεται σε σχεδόν καθημερινό μέσο διαχείρισης εσωτερικών κενών και αρνητικών συναισθημάτων. Οι καταχρήσεις, όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα, η υπερφαγία, ο τζόγος και ο καταναλωτισμός, είναι συχνές εκφάνσεις του παρορμητικού ψυχισμού.

Πώς θα καταλάβετε εάν είστε παρορμητικοί άνθρωποι; 9

Ποια χαρακτηριστικά έχουν οι παρορμητικοί άνθρωποι;

Ο παρορμητικός άνθρωπος ξεφεύγει από τα όρια του υγιούς αυθορμητισμού και αδυνατεί να ελέγξει τη συμπεριφορά του. Έτσι, καταλήγει είτε να καθοδηγείται από τις ενορμήσεις του (π.χ. τις επιθυμίες και τις ανάγκες του) είτε να παρασύρεται από το περιβάλλον του (π.χ. από το τι θα πουν ή τι θα κάνουν οι γύρω του). Αφήνει τα πάθη του ανεξέλεγκτα και οι σκέψεις, οι αποφάσεις και οι αντιδράσεις του δεν βασίζονται στη λογική.

Παρά το γεγονός ότι ο παρορμητικός άνθρωπος χαρακτηρίζεται από μια παιδικότητα και μια τάση για έντονη ζωή, συχνά οδηγείται σε λάθη, αφού δυσκολεύεται να ελέγξει τις αντιστάσεις του και να οριοθετηθεί. Ακριβώς επειδή χαρακτηρίζεται από μειωμένο αυτοέλεγχο και έλλειψη πειθαρχίας, ο παρορμητικός άνθρωπος παίρνει εύκολα ρίσκα και ενδίδει στους πειρασμούς. Μπορεί να παρασυρθεί από τον ανταγωνισμό, να κυνηγήσει την επιτυχία και να ενθουσιαστεί εύκολα χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες των πράξεών του.

Οι παρορμητικοί άνθρωποι χαρακτηρίζονται από αστάθεια και έλλειψη υπομονής. Συνήθως ενεργούν βιαστικά, χωρίς να έχουν κάποιο σχέδιο, ενώ θυμώνουν όταν αυτό που επιθυμούν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα. Επίσης, τόσο οι σχέσεις όσο και οι συνεργασίες τους χαρακτηρίζονται από ασυνέπεια, αφού οι ίδιοι δεν έχουν κάποια σταθερή μέθοδο σκέψης και δράσης.

Οι άνθρωποι με παρορμητική προσωπικότητα δίνουν σημασία στο «εδώ και τώρα» και δεν θέτουν μακροπρόθεσμους στόχους. Επίσης, δεν προνοούν για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχουν οι πράξεις τους και αδυνατούν να προγραμματίσουν τις μελλοντικές τους κινήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Νέα παράταση στο επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ για Ιανουάριο και Φεβρουάριο 21

Νέα παράταση στο επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Eπίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους καλλιτέχνες, ποιοι οι δικαιούχοι 23

Eπίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους καλλιτέχνες, ποιοι οι δικαιούχοι