σε

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Στις 11 Ιανουαρίου είναι ο στόχος ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Στις 11 Ιανουαρίου είναι ο στόχος ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας 5

Το μεγάλο θέμα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία προσπαθεί να λύσει η κυβέρνηση ανακοινώνοντας την αυστηροποίηση του lockdown για μια εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, η προσπάθεια αυτή γίνεται για να μειωθεί κι άλλο το επιδημιολογικό φορτίο προκειμένου να γίνει όσο πιο ασφαλής γίνεται η επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Στις ανακοινώσεις του δεν μίλησε για άνοιγμα μόνο των δημοτικών, από όπου μπορούμε να συμπεράνουμε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες στις 11 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων είχε διχάσει την επιτροπή των λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα για αυτό το θέμα.

Όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας για τα σχολεία

Από αύριο, λοιπόν, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες.

Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι. Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας. Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Στις 11 Ιανουαρίου είναι ο στόχος ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας 7Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Στις 11 Ιανουαρίου είναι ο στόχος ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας 8

Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά. Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Όλοι μαζί! Καλή Χρονιά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 22

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Νέα μέτρα: Λουκέτο ξανά σε βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και νυχάδικα – Τι κλείνει από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου