σε

Πρησμένα πόδια: 5 σπιτικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών με φυσικό τρόπο

Πρησμένα πόδια: 5 σπιτικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών με φυσικό τρόπο 9

Συνήθως οι ακραίες αυξήσεις βάρους οφείλονται στην κατακράτηση νερού, ενώ διαπιστώνεται στις εγκύους και όσους δεν κινούνται πολύ ή όσους έχουν παρενέργειες από φάρμακα. Το επιπλέον νερό συνήθως παρατηρείται στα πρησμένα πόδια, στα δάχτυλα ή στις αρθρώσεις.

 

Πρησμένα πόδια: 5 σπιτικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών με φυσικό τρόπο 11

 

Ευτυχώς, η κατακράτηση νερού έχει συνήθως απλή αιτία και μπορεί να λυθεί εύκολα. Δείτε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει και πώς να λύσετε το πρόβλημα.

 

Κατακράτηση υγρών: Από υπερβολικό νάτριο

 

Τα αλμυρά φαγητά αυξάνουν την κατακράτηση νερού. Αυτό συμβαίνει ειδικότερα αν δεν καταναλώνετε αρκετά υγρά. Είναι σημαντικό να διώχνουμε το αλάτι από το σώμα μας. Όταν το σώμα καταναλώνει πολύ αλάτι, κατακρατά νερό για να μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία.

 

Σε ακραίες περιπτώσεις, τα κύτταρα γίνονται μέχρι και 20 φορές μεγαλύτερα από το φυσιολογικό. Ευτυχώς, η λύση είναι αρκετά απλή: καταναλώστε λιγότερο αλάτι και επεξεργασμένα τρόφιμα.

 

Πρησμένα πόδια: 5 σπιτικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών με φυσικό τρόπο 12

 

Το “γρήγορο” φαγητό περιέχει συνήθως περισσότερο αλάτι για επιπλέον γεύση. Αυτό ισχύει και στις σούπες και τις πίτσες. Αντί γι’αυτά, μπορείτε να τρώτε φρέσκα λαχανικά και σάλτσες με μικρές ποσότητες αλατιού.

 

Κατακράτηση υγρών: Καταναλώνετε λίγα υγρά

 

Πολλοί δεν πίνουν αρκετό νερό. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη και καταλήγει να αποθηκεύει όσο πιο πολύ νερό γίνεται. Αυτό οδηγεί σε κατακράτηση νερού. Η λύση είναι να καταναλώνετε αρκετό νερό τακτικά.

 

Πρησμένα πόδια: 5 σπιτικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών με φυσικό τρόπο 13

 

Το ιδανικό είναι 8 ποτήρια νερό καθημερινά. Επίσης, βοηθά να τρώτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως οι πιπεριές και τα αγγούρια. Το πλεονέκτημα που προσφέρουν αυτά τα τρόφιμα είναι ότι περιέχουν και βιταμίνες.

 

Κατακράτηση υγρών: Από έλλειψη μαγνησίου

 

Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού. Το σώμα μας χρειάζεται αυτό το στοιχείο για τις καθημερινές του λειτουργίες. Όταν λείπει, το σώμα μας δεν λειτουργεί σωστά και καταλήγει να αποθηκεύει νερό. Ευτυχώς, η λύση σε αυτό είναι απλή και νόστιμη.

 

Πρησμένα πόδια: 5 σπιτικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών με φυσικό τρόπο 14

 

Φρούτα όπως το αβοκάντο ή τροφές όπως το σπανάκι και το γιαούρτι βοηθούν στην αύξηση του επιπέδου του μαγνησίου και το σώμα θα μπορεί ξανά να λειτουργήσει σωστά. Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Έτσι, το παραπανίσιο δέρμα και οι ακραίες αυξήσεις βάρους δεν θα αποτελούν πλέον πρόβλημα.

 

Πρησμένα πόδια: 5 σπιτικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών με φυσικό τρόπο 15

 

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν τα πρησμένα κύτταρα να επανέλθουν στο φυσιολογικό και την κατακράτηση νερού να μειωθεί. Ωστόσο, η κατακράτηση νερού συνδέεται γενικότερα με ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Η γυμναστική επίσης βοηθά στην μείωση της και στην σύσφιξη των ιστών.

 

Αν τα συμπτώματα συνεχίζουν για καιρό χωρίς προφανή αιτία, τότε είναι καλό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

enimerotiko.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κουνούπια: 4 φυσικά υλικά για να τα απομακρύνετε και να μην σας ξανά τσιμπήσουν όλο το καλοκαίρι 28

Κουνούπια: 4 φυσικά υλικά για να τα απομακρύνετε και να μην σας ξανά τσιμπήσουν όλο το καλοκαίρι

Η βάπτιση τεσσάρων παιδιών που υποστηρίζονται από τον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ