σε

Προχωρούν σε 48ωρη απεργία εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ

Προχωρούν σε 48ωρη απεργία εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ 7

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες η ΠΟΣΕ ΙΚΑ είχαν χαρακτηρίσει τουλάχιστον ανεδαφικές κι επικίνδυνες για την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος την απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα της έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων σε «πιστοποιημένους» δικηγόρους και λογιστές.

Σημειώνοντας ότι “δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι «ιδέες-πυροτεχνήματα», εκπορεύονται από την ομάδα εργασίας που έχει συστήσει για το ζήτημα της αντιμετώπισης των εκκρεμών συντάξεων.

Πιστεύουμε, όμως, ότι θα όφειλε -στοιχειωδώς- πριν τις εξαγγείλει, να είχε ζητήσει σ’ αυτό το δίμηνο που είναι Υπουργός Εργασίας, να ενημερωθεί και για τις προτάσεις των εργαζόμενων του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή αυτών, που καθημερινά αγωνιζόμαστε στα τμήματα απονομών συντάξεων και όχι μόνον, για να φέρουμε σε πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, υπό απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, με εντελώς ξεπερασμένα μέσα”.

Σημειώνοντας δε ότι ο υπουργός Εργασίας «δείχνει να έχει κάκιστη πληροφόρηση ως προς το συνταγματικό πλαίσιο αλλά και τη νομολογία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας, που έχουν δώσει οριστική κι αμετάκλητη λύση σε τέτοιου είδους ζητήματα δημοσίου δικαίου. Επιφανείς και διαπρεπείς δημοσιολόγοι, θα μπορέσουν αυτή μας τη θέση να του την επιβεβαιώσουν».

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ είχε μάλιστα προειδοποίησει τον υπουργό Εργασίας ότι «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να πειραματίζεται σε βάρος της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης κι όλων αυτών των ανθρώπων, που περιμένουν πώς και πώς, για να λάβουν την σύνταξή τους».

Καταλήγοντας ότι «εάν το Υπουργείο Εργασίας, θέλει να βοηθήσει η διεκπεραίωσή τους να γίνει ακόμα γρηγορότερα, τότε να κοιτάξει να επιταχύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υλικοτεχνική υποδομή που μας λείπει αλλά και για την αμεσότερη στελέχωση των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ με τις προγραμματισμένες προσλήψεις».

GOOGLE NEWSΑκολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Copy the look: Το look της Hailey Bieber που θέλουμε να αντιγράψουμε μετά τη λήξη του Lockdown 19

Copy the look: Το look της Hailey Bieber που θέλουμε να αντιγράψουμε μετά τη λήξη του Lockdown

Κλέαρχος Μαρουσάκης καιρός: Χιόνια στην Αθήνα τις επόμενες μέρες 21

Κλέαρχος Μαρουσάκης καιρός: Χιόνια στην Αθήνα τις επόμενες μέρες