σε

Πρόγνωση καιρού: Πολύ έντονα φαινόμενα σε αυτήν την περιοχή – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Πολύ έντονα φαινόμενα σε αυτήν την περιοχή – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου 5

Για «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιώντας για επικίνδυνα νερά» που αναμένεται να πέσουν, κυρίως, στην περιοχή της Κρήτης τα επόμενα 24ωρα. Με ανάρτησή του στο Facebook αναλύει τι είναι αυτό το «κόλλημα» του καιρού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη ενώ παράλληλα εξηγεί ότι αυτό εμποδίζει τα βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό να κινηθούν προς το εσωτερικό της Γηραιάς Ηπείρου.

«Θεωρώ αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και κατά διαστήματα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Κρήτης καθώς ήδη έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο» τονίζει για το ελληνικό νησί.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Υποτροπή της κακοκαιρίας στην Κρήτη από το… ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα στην Ευρώπη!
Συνεχίζεται φίλες και φίλοι το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» ή αλλιώς το «κόλλημα» του καιρού των τελευταίων ημερών (πολύ απλά, ένα αέρινο τείχος εδώ και μέρες έχει απλωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης εμποδίζοντας τα βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό να κινηθούν προς το εσωτερικό της ενώ περιφερειακά χαμηλά όπως αυτό νότια της Κρήτης παραμένουν σχεδόν στάσιμα δίνοντας και ξαναδίνοντας φαινόμενα στις ίδιες περιοχές).

Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα εικοσιτετράωρα δίνοντας εν δυνάμει «επικίνδυνα νερά» κυρίως στη Κρήτη. Όπως τόνισα και και από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μέσα από τα 15λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3, προσωπικά θεωρώ αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και κατά διαστήματα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Κρήτης καθώς ήδη έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο.

Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 αλλά και μέσα από εδώ, τη σελίδα μου στο Facebook«.

Πρόγνωση καιρού: Πολύ έντονα φαινόμενα σε αυτήν την περιοχή – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου 7Πρόγνωση καιρού: Πολύ έντονα φαινόμενα σε αυτήν την περιοχή – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου 8

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 22

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Schicksalstag (Μοιραία Ημέρα)