σε

Προκαταβολή σύνταξης: Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για τις πρώτες πληρωμές

Προκαταβολή σύνταξης: Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για τις πρώτες πληρωμές 7

Στην συνέχεια η πλατφόρμα στο efka.gov.gr για την προκαταβολή της σύνταξης θα ανοίξει πάλι προκειμένου να κατατεθούν αιτήσεις για την προκαταβολή της σύνταξής.

Οι συνταξιούχοι που θα υποβάλλουν αίτηση θα λάβουν από τον επόμενο μήνα από το μήνα της αίτησης την προκαταβολή της σύνταξής 360 ή 384 ευρώ και τα αναδρομικά από τότε που έχουν καταθέσει την αίτηση συνταξιοδότησης.

Έτσι όσοι κάνουν αίτηση τον Απρίλιο, όταν θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, θα πληρωθούν τέλος Μαΐου με τις συντάξεις Ιουνίου 2021.

Για παράδειγμα, αν κάποιος ασφαλισμένος έχει υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης τον Φεβρουάριο του 2020 και άρα η αίτησή του εκκρεμεί δυο χρόνια, εφόσον υπέβαλλε αίτηση για προκαταβολή θα λάβει τέλος Απριλίου αναδρομικά 4.608 ευρώ και θα λαμβάνει 384 ευρώ (αν αυτό είναι το ποσό που δικαιούται) το μήνα μέχρι την έκδοση της κανονικής προσωρινής, εφόσον το έχει ζητήσει, ή την έκδοση της οριστικής του σύνταξης.

Όπως όλα δείχνουν ο στόχος για 65.000 αιτήσεις μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί αφού έχουν υποβληθεί μόνο 37.000 αιτήσεις επιβεβαιωνοντας το ρεπορτάζ του DNews για χαμηλό ενδιαφέρον των ασφαλισμένων.

Ειδικοί πάντως της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι οι συνταξιούχοι ίσως να μην γνωρίζουν, κάποιοι ίσως να έχουν οφειλές και κάποιοι μπορεί να φοβούνται ότι θα μείνουν με την προκαταβολή των 384 ή 360 ευρώ και θα αργήσουν ακόμη περισσότερο να λάβουν την οριστική κύρια σύνταξη.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου https://prokatavoli.syntaxeis.gov.gr/ καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

Να σημειωθεί ότι προσμετράται ο χρόνος ασφάλισης που έχει διανυθεί διαδοχικά σε οποιαδήποτε φορέα ασφάλισης ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ, ενώ δεν εξετάζονται οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης (ελάχιστος χρόνος ασφάλισης στον τελευταίο φορέα κλπ).

GOOGLE NEWSΑκολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΤΖΟΚΕΡ κλήρωση [30/03/2021]: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί 21

ΤΖΟΚΕΡ κλήρωση [30/03/2021]: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Καιρός σήμερα 30 Μαρτίου: Η πρόγνωση για την Τρίτη 23

Καιρός σήμερα 30 Μαρτίου: Η πρόγνωση για την Τρίτη