σε

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Δύσκολο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων – Κρίσιμες οι επόμενες 5 ημέρες

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Δύσκολο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων – Κρίσιμες οι επόμενες 5 ημέρες 5

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό σήμερα θα επέστρεφαν οι μαθητές στα σχολεία. Ωστόσο εξαιτίας της αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού το υπουργείο Παιδείας πήρε την απόφαση να αναβάλει την το άνοιγμα των σχολείων για τις 14 Σεπτεμβρίου. Φυσικά η σχολική χρονιά θα είναι διαφορετική όπως και όλα όσα γίνονται στην περίοδο του κωρονοϊού. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες με αποστάσεις και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας. Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχει ακόμα έντονη ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ μίλησε στο OPEN TV για το δύσκολο έργο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές. Ο Θανάσης Δημόπουλος ανέφερε ότι «η διεθνής πραγματικότητα δείχνει πως όντως το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, είναι ένα σχεδόν άλυτο πρόβλημα», για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει την τέλεια λύση, ενώ πρόσθεσε πως πράγματι όπου έχουν ανοίξει τα σχολεία, για δύο με τρεις εβδομάδες καταγράφονται κρούσματα. Παράλληλα τόνισε ότι οι επόμενες πέντε μέρες είναι κρίσιμες  τόσο για την ημερήσια διακύμανση των κρουσμάτων όσο και για τον συνολικό αριθμό, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Δύσκολο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων – Κρίσιμες οι επόμενες 5 ημέρες 7Πρύτανης ΕΚΠΑ: Δύσκολο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων – Κρίσιμες οι επόμενες 5 ημέρες 8

«Κάτι πρωτόγνωρο η πανδημία του Κορωνοϊού»

Στη συνέχεια ο πρύτανης αναφέρθηκε σε αυτούς που είναι αντίθετοι με την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Τόνισε ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι κάτι πρωτόγνωρο και μέχρι ένα σημείο είναι λογικό κάποιες φορές να δίνονται αντιφατικά μηνύματα από την επιστημονική κοινότητα για τη λήψη των διάφορων μέτρων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να αρνείται κανείς τα έως τώρα δεδομένα, τα οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Τέλος αναφέρθηκε και στον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, ωστόσο όπως τόνισε είναι σημαντικό να δούμε και πόσα τεστ έχουν πραγματοποιηθεί. Δηλαδή, εξήγησε ο καθηγητής, τον Αύγουστο είχαμε πολλαπλάσια τεστ σε σύγκριση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο εξηγεί σε έναν βαθμό την αύξηση των διαγνώσεων, ιδιαίτερα των ασυμπτωματικών. «Από την άλλη μεριά, δεν επαληθεύτηκαν κάποιες απόψεις που έλεγαν ότι θα έχουμε εκθετική αύξηση και χιλιάδες κρούσματα στο τέλος Αυγούστου και νομίζω ότι αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στην υιοθέτηση των μέτρων από τη μεριά της κοινωνίας», σημείωσε.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Η εγγονή του Παπαστράτου πλήρωσε 13 εκατομμύρια ευρώ για να της «λύσουν τα μάγια» 21

Η εγγονή του Παπαστράτου πλήρωσε 13 εκατομμύρια ευρώ για να της «λύσουν τα μάγια»

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην ανατολική Μάνη 23

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην ανατολική Μάνη