σε

Ψευτογιατρός: «Δεν είχα συνεργούς» κατέθεσε ο 47χρονος που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών

Ψευτογιατρός: «Δεν είχα συνεργούς» κατέθεσε ο 47χρονος που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών 7

Στον ανακριτή βρέθηκε σήμερα ο 47χρόνος ψευτογιατρός κι έδωσε συμπληρωματικές εξηγήσεις για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο 47χρονος κατηγορείται ότι παρίστανε το γιατρό χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Νίκος Κόντος» και χορηγούσε σκευάσματα από βότανα και άλλες ουσίες σε καρκινοπαθείς, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης έχουν μπει συνολικά 12 περιπτώσεις θανάτων και ακόμα 14 περιπτώσεις ασθενών που έλαβαν τα σκευάσματα του μαϊμού-γιατρού (αρχικά είχε κατηγορηθεί για 3 ανθρωποκτονίες), χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν όλες αυτές οι περιπτώσεις έχουν αποτυπωθεί στο διευρυμένο κατηγορητήριο.

Σήμερα ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι δεν είχε κακή πρόθεση ή δόλο, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τους είπε να διακόψουν την θεραπεία που πραγματοποιήσουν. Για τα 15 νέα πρόσωπα που προέκυψαν, στην απολογία του προσπάθησε να τους απαλλάξει αναφέροντας πως δεν γνώριζαν ότι δεν είχε την ιδιότητα του γιατρού.

Ψευτογιατρός: «Δεν είχα συνεργούς» κατέθεσε ο 47χρονος που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών 9Ψευτογιατρός: «Δεν είχα συνεργούς» κατέθεσε ο 47χρονος που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών 10

Τι υποστήριξε ο ψευτογιατρός στην απολογία του

«Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν», υποστήριξε στην απολογία του. Το κατηγορητήριο σε βάρος του ψευτογιατρού έχει διευρυνθεί. 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών του αποδίδονται συνολικά, ενώ φέρεται για τις ανορθόδοξες θεραπευτικές μεθόδους του να αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά του. Ως συνεργοί του ψευτογιατρού κατηγορούνται 15 άτομα, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Ο 47χρονος υποστηρίζει ότι δεν είχαν ιδέα για την πραγματική του ταυτότητα καθώς τους είχε παραπλανήσει και αυτούς και είπε «δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι». Ο 47χρονος μετά τη συμπληρωματική απολογία του επέστρεψε στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Lockdown: Στο κόκκινο η Αττική – Εισήγηση για σκληρό lockdown 24

Lockdown: Στο κόκκινο η Αττική – Εισήγηση για σκληρό lockdown

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πού εντοπίστηκαν τα 7 νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης – 66 συνολικά στη χώρα 26

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πού εντοπίστηκαν τα 7 νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης – 66 συνολικά στη χώρα