σε

Rapid test: Δεν θα διενεργούνται σε φαρμακεία – Άλλαξε η διάταξη του Υπουργείου Υγείας

rapid test

Απόφαση να μη θεσμοθετηθεί τελικά η διενέργεια rapid test στο χώρο των φαρμακείων και η δήλωση των αποτελεσμάτων τους έλαβε η Κυβέρνηση. Με νομοτεχνική βελτίωση το Υπουργείο Υγείας άλλαξε τη σχετική διάταξη, αφήνοντας μόνο την πρόβλεψη για διάθεση των τεστ.

Μόνο τη δυνατότητα πώλησης των rapid test θα έχουν τα φαρμακεία της χωράς

Η παράγραφος 4α του πρώτου άρθρου ανέφερε πως τα «ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2  για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα. Τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test), για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 είναι η κλινική ευαισθησία για SARS-CoV-2 σε σύγκριση με μοριακό test αναφοράς, η ύπαρξη ποσοστού κλινικής ειδικότητας για SARS-CoV-2, καθώς και η συμπερίληψη στις ενδείξεις αποτελέσματος ένδειξης εγκυρότητας της εκτέλεσης της δοκιμασίας, εκτός από την ένδειξη για θετικό ή αρνητικό».

Rapid test: Δεν θα διενεργούνται σε φαρμακεία – Άλλαξε η διάταξη του Υπουργείου Υγείας 8Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

    <!–


    Αναφορά Δημοσίευσης