σε

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Η ανάρτησή του για τα μυρμήγκια που συζητήθηκε πολύ

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Η ανάρτησή του για τα μυρμήγκια που συζητήθηκε πολύ 5

Μια ανάρτηση που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου στο προσωπικό και επίσημο προφίλ του στο Facebook αναφορικά με τον φετινό χειμώνα και τα… μυρμήγκια.

Όπως ανέφερε, «μυρμήγκια αρχές Γενάρη 2021 στη Βόρεια Ελλάδα. Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Το ότι είναι ανύπαρκτος μέχρι στιγμής ο φετινός χειμώνας το γνωρίζουμε όλοι. Το ότι υπήρχαν χειμώνες στο παρελθόν επίσης πολύ ήπιοι κι αυτό το έχουμε βιώσει».

«Μυρμηγκοφωλιές όμως και μυρμήγκια να κουβαλούν ακόμα τροφή στις φωλιές τους αρχές Γενάρη στη Βόρεια τουλάχιστον Ελλάδα δεν έχω ξαναδεί! Υπάρχει κάποιος φίλος εντομολόγος να μας πει αν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο;», αναρωτήθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook:

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Η ανάρτησή του για τα μυρμήγκια που συζητήθηκε πολύ 7Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Η ανάρτησή του για τα μυρμήγκια που συζητήθηκε πολύ 8

Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα;

Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με το δημοσίευμα του AccuWeather, το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού του φετινού χειμώνα στη Νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια θα είναι οι καταιγίδες και μάλιστα γίνεται μνεία για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την Αθήνα.

Μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης που θα μπορούσαν να βιώσουν τις περισσότερες καταιγίδες αυτόν τον χειμώνα είναι η Λισαβόνα, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη στην Ισπανία, η Νίκαια της Γαλλίας, και άλλες πόλεις όπως η Ρώμη, η Αθήνα και το Βουκουρέστι.

Καθώς η καλλιεργητική περίοδος για ορισμένες ποικιλίες διαρκεί έως τον Μάρτιο, οι αυξημένες βροχοπτώσεις θα ευνοήσουν τις χειμερινές καλλιέργειες όπως είναι της ελιάς. Ο συγκεκριμένος τύπος καιρού που αναμένεται να επικρατήσει στη νότια Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει τα συστήματα των καταιγίδων να κινούνται πιο αργά.

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Η ανάρτησή του για τα μυρμήγκια που συζητήθηκε πολύ 10Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Η ανάρτησή του για τα μυρμήγκια που συζητήθηκε πολύ 11

Ωστόσο, η πιο αργή αυτή κίνηση συνεπάγεται με τη μεγαλύτερη διάρκεια των φαινομένων και κατ’ επέκταση και μεγαλύτερο κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων. Τέλος, παρά την πληθώρα των βροχών, τα νέα για τους λάτρεις του χιονιού στα νότια της Ευρώπης δεν είναι και τόσο καλά. «Ευκαιρίες» για χιόνια δόθηκαν μέσα στον Δεκέμβριο αλλά οι πιθανότητες για νέες χιονοπτώσεις μειώνονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Fudge λευκής σοκολάτας από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη 25

Fudge λευκής σοκολάτας από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Summer 2021: Η ατμοσφαιρική ταινία μικρού μήκους για τη νέα συλλογή Saint Laurent 27

Summer 2021: Η ατμοσφαιρική ταινία μικρού μήκους για τη νέα συλλογή Saint Laurent