σε

Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Αυτό είναι το μοντέλο δύο περιπτώσεων ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Αυτό είναι το μοντέλο δύο περιπτώσεων ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα 9

Για το μοντέλο δύο περιπτώσεων, το οποίο θα μπορούσε να μας επαναφέρει στην κανονικότητα, μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Το σύστημα «ακορντεόν» μέχρι τον Μάρτιο

Όπως εξήγησε στο newsbomb, στο ενδεχόμενο του πρώτου σχεδιασμού των μέτρων ο καθηγητής προέταξε το εξής: «Εγώ προσωπικά έχω προτείνει στην κυβέρνηση να ακολουθήσουμε το μοτίβο του «ακορντεόν» μέχρι τον Μάρτιο, δηλαδή να προχωρήσουμε σε 21 ημέρες κλείσιμο και 14 ημέρες άνοιγμα. Με αυτό τον τρόπο τα κρούσματα στο άνοιγμα θα είναι στα 600 και στο κλείσιμο θα αγγίζουν τα 1400».

Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Αυτό είναι το μοντέλο δύο περιπτώσεων ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα 11Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Αυτό είναι το μοντέλο δύο περιπτώσεων ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα 12

Συνεχόμενο lockdown μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου

Στη δεύτερη περίπτωση, που προβλέπει συνεχόμενο lockdown μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου, ο κ. Σαρηγιάννης σχολίασε: «Για εμένα το ιδανικό σενάριο θα ήταν να συνεχίσουμε μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του χρόνου το lockdown, διότι αυτό το μοντέλο μέτρων θα μας αποφέρει γρήγορα αποτελέσματα και μεγαλύτερη πτώση, διότι τα κρούσματα θα πέσουν στα 300. Επιπλέον, προσωπική μου εκτίμηση είναι πως τότε θα είναι μια δύσκολη περίοδος διότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές, με αποτέλεσμα ο κόσμος να περιορίζεται στο σπίτι».

Τέλος, σε ερώτηση αν είναι αναγκαίο το κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα, τόνισε το εξής: «Δεν πιστεύω πως το πρόβλημα είναι τα σχολεία. Το πρόβλημα είναι οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους στα σχολεία. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η αύξηση της τηλεργασίας».

Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Αυτό είναι το μοντέλο δύο περιπτώσεων ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα 14Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Αυτό είναι το μοντέλο δύο περιπτώσεων ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα 15

Δεδομένο το lockdown πέραν της 30ης Νοεμβρίου

Και αξίζει να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως δεδομένη θεωρεί την πανελλαδική παράταση του lockdown, πέραν της 30ης Νοεμβρίου, το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος εκτίμησε ότι τις επόμενες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα.

«Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα. Κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (θα εφαρμοστεί το γενικευμένο λοκντάουν), εκεί είναι τα μεγαλύτερα πρόβλημα, πρέπει οπωσδήποτε να αντέξει το ΕΣΥ. Πολύ πιθανόν να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες. 30 Νοεμβρίου θα έχουμε σίγουρα παράταση. Προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ», υπογράμμισε ο κος Τσακρής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πολυτεχνείο 2020: Επιχείρηση εκκένωσης από την Ελληνική Αστυνομία 29

Πολυτεχνείο 2020: Επιχείρηση εκκένωσης από την Ελληνική Αστυνομία

Ματίνα Παγώνη κορωνοϊός: Μάσκα μέχρι το καλοκαίρι – Ξεχάστε τις γιορτές 31

Ματίνα Παγώνη κορωνοϊός: Μάσκα μέχρι το καλοκαίρι – Ξεχάστε τις γιορτές