σε

Σαρηγιάννης: Την άλλη βδομάδα η κορύφωση κρουσμάτων

Σαρηγιάννης: Την άλλη βδομάδα η κορύφωση κρουσμάτων 7

Από ότι φαίνεται και ο κ. Σαρηγιάννης είναι υπέρ της σταδιακής άρσης μέτρων. Ο καθηγητής είχε προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φτάσει στα 9.500 χωρίς μέτρα. Ακόμη, είχε κάνει την εκτίμηση ότι το λιανεμπόριο δεν μπορεί να ανοίξει μέχρι τις 12 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, είπε ότι την μέγιστη τιμή κρουσμάτων κορωνοϊού θα την δούμε αρχές Απριλίου. Και συμπλήρωσε ότι αμέσως μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Ως προς τις ημερομηνίες είπε ότι η κλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει ορατή 8-9 Απριλίου, και ενώ θα υπάρχει σταδιακό άνοιγμα θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Σαρηγιάννης: Τι είπε για λιανεμπόριο και σχολεία

Επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν «τρέξει» τα λύκεια θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 5 Απριλίου με το πλαίσιο που έχει τεθεί και μεγάλη προσοχή από όλους ενώ εκτιμά ότι θα είναι λάθος να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Υπογράμμισε πως θα μπορούσε να συζητηθεί για άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 12 Απριλίου, ενώ όσον αφορά την εστίαση ο ίδιος θεωρεί ότι ίσως το Πάσχα θα μπορούσε να ανοίξει ενώ απέρριψε την δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό.

Σαρηγιάννης: «Εκτίμηση για 890 διασωληνωμένους»

Ερωτώμενος για τον αριθμό των διασωληνωμένων ανέφερε πως ίσως φτάσουμε τους 890 και πως μια αυξητική τάση θα υπάρχει μέχρι τις 18 Απριλίου. Παράλληλα, δήλωσε πως υπάρχει σενάριο και για 4ο κύμα γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

Για τα self test σημείωσε πως ακόμα και άσχημα να χρησιμοποιηθούν έχουν μεγάλη δυναμική να βοηθήσουν σημαντικά για την αναχαίτιση της διασποράς.

Σαρηγιάννης
Σαρηγιάννης

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης

Σαρηγιάννης: «Θα πρέπει να θυσιάσουμε το Πάσχα»

Από την άλλη μεριά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, δήλωσε πως θα πρέπει να θυσιάσουμε το Πάσχα για να έχουμε καλύτερο καλοκαίρι. Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι συνεχίζεται ο σημαντικός αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία σε μονάδες covid.

«Δυστυχώς, τις επόμενες μέρες αναμένουμε να συνεχιστεί η αύξηση των εισαγωγών των ασθενών που θα χρίζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ» ανέφερε ο ίδιος. Σημείωσε ότι έχουν αλλάξει κάποια στοιχεία και ότι σήμερα υπάρχει λιγότερο ποσοστό ασθενών που μετακινούνται από τις κλίνες covid σε μονάδες σε ΜΕΘ απ’ ότι πριν από 6 μήνες που είναι θετικό.

Όπως εξήγησε οι λόγοι είναι ότι η πανδημία έχει «μετακινηθεί» ηλικιακά σε νεαρότερα άτομα που ανταπεξέρχονται καλύτερα και ότι υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης θεραπευτικής δυνατότητας των ασθενών.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κι όμως η οικονομική μας κατάσταση επηρεάζει τον χαρακτήρα μας σύμφωνα με νέα έρευνα 23

Κι όμως η οικονομική μας κατάσταση επηρεάζει τον χαρακτήρα μας σύμφωνα με νέα έρευνα

Άρση μέτρων: Στόχος το άνοιγμα στις 5 Απριλίου 25

Άρση μέτρων: Στόχος το άνοιγμα στις 5 Απριλίου