σε

Σχολεία άνοιγμα: Τη Δευτέρα ξεκινούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία – Η ανακοίνωση του υπουργείου

Σχολεία άνοιγμα: Τη Δευτέρα ξεκινούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία – Η ανακοίνωση του υπουργείου 7

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, δηλαδή στις 11 Ιανουαρίου, ανοίγουν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων, με την απόφαση να λαμβάνεται σύμφωνα με την προηγούμενη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου», τονίζεται.

Σχολεία άνοιγμα: Τη Δευτέρα ξεκινούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία – Η ανακοίνωση του υπουργείου 9Σχολεία άνοιγμα: Τη Δευτέρα ξεκινούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία – Η ανακοίνωση του υπουργείου 10

Από την άλλη, από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Εξάλλου, τη βέλτιστη επιδημιολογική εικόνα, ώστε να γυρίσουν τα παιδιά στις τάξεις, επεδίωξε η κυβέρνηση με το αυστηρό lockdown αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με ό,τι επανέλαβε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Προτεραιότητά μας, να είναι τα παιδιά στο σχολείο», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο πηγαίνουν «βήμα-βήμα στη διαχείριση της πανδημίας». Σε σχέση με το πότε θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί, η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει μια προτεραιότητα, καθώς θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό. Όπως ανέφερε, προτεραιότητα θα δοθεί ιδιαίτερα στους καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Και όπως είχε αναφέρει, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί πότε θα μπουν ξανά στις τάξεις τους οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ζήτημα αναμένεται να επανεξεταστεί, μαζί με τα υγειονομικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει την ερχόμενη εβδομάδα, από την επιτροπή των ειδικών.

Σχολεία άνοιγμα: Τη Δευτέρα ξεκινούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία – Η ανακοίνωση του υπουργείου 12Σχολεία άνοιγμα: Τη Δευτέρα ξεκινούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία – Η ανακοίνωση του υπουργείου 13

Όσο για τα πανεπιστήμια, η επιτροπή των ειδικών δεν έχει κάνει κάποια εισήγηση προς το υπουργείο σχετικά με αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους. Έτσι, προς το παρόν, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή ή απόφαση για δια ζώσης μαθήματα. Πάντως, η υπουργός ενημέρωσε ότι σύντομα θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Τέλος, αναφορικά με τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία, θα υπάρχει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Έτσι, θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων. Αυτά, για να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ocular & Adnexal Lymphoma Masterclass 27

Ocular & Adnexal Lymphoma Masterclass

Πτήσεις εσωτερικού: Παρατείνεται η notam μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 29

Πτήσεις εσωτερικού: Παρατείνεται η notam μέχρι τις 11 Ιανουαρίου