σε

Σχολεία μάσκα: Πότε θα τη φορούν οι μαθητές – Τι αναφέρει η ΚΥΑ

Σχολεία μάσκα: Πότε θα τη φορούν οι μαθητές – Τι αναφέρει η ΚΥΑ 9

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χρήση της μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία. Σύμφωνα με αυτή, κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, σε συνθήκες ηρεμίας των παιδιών στην τάξη και σε χρόνο που οι μαθητές/τριες δεν καλούνται να μιλούν, οι εκπαιδευτικοί μπορούν σε τακτά διαστήματα να δίνουν τη δυνατότητα για «διάλειμμα μάσκας» ώστε να επέρχεται αποφόρτιση των μαθητών και να ενισχύεται η σωστή χρήση της μάσκας.

Αυτό μπορεί να γίνεται τόσο μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, όσο και σε εξωτερικούς χώρους καθώς και κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας του σχολείου.

Ενδεικτικά, μπορεί να δίνεται οδηγία για ολιγόλεπτη προσεκτική αφαίρεση της μάσκας μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια ανάγνωσης κειμένου από εκπαιδευτικό ή ατομικής εργασίας από τους μαθητές/τριες, έχοντας ανοικτά τα παράθυρα όσο είναι δυνατόν. Στο διάλειμμα σε εξωτερικό χώρο μπορεί να γίνεται ολιγόλεπτη αφαίρεση της μάσκας αφού τα παιδιά τηρήσουν αποστάσεις, παραμένοντας στην ίδια θέση τα λίγα λεπτά που δεν θα φορούν μάσκα. Δεν θα γίνεται χρήση μάσκας όταν τα παιδιά τρώνε ή πίνουν, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε επίσης πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Σχολεία μάσκα: Πότε θα τη φορούν οι μαθητές – Τι αναφέρει η ΚΥΑ 11Σχολεία μάσκα: Πότε θα τη φορούν οι μαθητές – Τι αναφέρει η ΚΥΑ 12

Η ΚΥΑ τονίζει επίσης ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
  • στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
  • στα μέσα μεταφοράς μαθητών,
  • κατά την περίοδο προσαρμογής στο Νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το διάγγελμά του διευκρίνισε ότι όλες οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ακόμα και στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στις περιοχές που ανήκουν στην «πορτοκαλί» και «κόκκινη» ζώνη, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ενώ προς το παρόν δεν επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τον έναν νόμο στον άλλο.

Επομένως δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με την μετακίνηση των εκπαιδευτικών. Επιπλέον, τα πανεπιστήμια της ώρας, ακόμα και στις «πράσινες» ζώνες με λίγα κρούσματα, θα συνεχίσουν τις θεωρητικές παραδόσεις μαθημάτων μόνο με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σεισμός Σάμος: Ακατάλληλα τουλάχιστον τα 300 σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές 26

Σεισμός Σάμος: Ακατάλληλα τουλάχιστον τα 300 σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Ζητούν να παραμείνουν ανοιχτά τα δικαστήρια 28

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Ζητούν να παραμείνουν ανοιχτά τα δικαστήρια