σε

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους – Τα βήματα

RAPID TEST

Σε λειτουργία τέθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr για δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν άνω των 20 υπαλλήλων.

«Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του νέου κορονοϊού στους χώρους εργασίας, αναλαμβάνει το κόστος της διενέργειας ελέγχων (rapid tests) σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις όπου λόγω του αριθμού των εργαζομένων προκαλείται αυξημένος συγχρωτισμός του προσωπικού με συνέπεια τον κίνδυνο διασποράς της νόσου COVID-19» αναφέρεται στην εισαγωγική σελίδα της πλατφόρμας.

Στην πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr. οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, μαζί με τον αριθμό ΑΦΜ.

Στη συνέχεια θα λαμβάνουν κωδικό OTP (One Time Password) για επιβεβαίωση του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ θα ελέγχεται άμεσα αν η επιχείρηση στην οποία εργάζεται ο ενδιαφερόμενος έχει πάνω από 20 εργαζόμενους.

Εφόσον επιβεβαιωθεί θα προχωρά μέσω της βάσης δεδομένων και η έγκριση για δωρεάν τεστ. Δυνατότητα για δωρεάν rapid tests υπάρχει δύο φορές τον μήνα.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εργαζομένων θα γίνεται πάντοτε αναλόγως των διαθεσίμων τεστ.

Την ημέρα της εξέτασης θα πρέπει να παρουσιάσει το SMS στο υγειονομικό προσωπικό, για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα. Είναι απαραίτητο ο εργαζόμενος κατά την προσέλευσή του να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του, καθώς θα του ζητηθεί για τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων. Αν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, θα του ζητηθεί κάποιος άλλος ταυτοποιητικός αριθμός, όπως αριθμός διαβατηρίου κ.τ.λ.

Το SMS υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού. Η εξέταση συνιστά λόγο δικαιολογημένης απουσίας από την εργασία για τρεις ώρες.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα testing.gov.gr.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους – Τα βήματα 8Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

    <!–


    Αναφορά Δημοσίευσης