σε

Σεισμός Λέσβος: Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε το νησί

Σεισμός Λέσβος: Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε το νησί 7

Νέος σεισμός της τάξης των 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λέσβο λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 15,8 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο ήταν στα 47 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.

Σεισμός Λέσβος: Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε το νησί 9Σεισμός Λέσβος: Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε το νησί 10

Προηγήθηκαν τρεις ακόμα σεισμοί που ήταν ιδιαίτερα μεγάλοι. Ένας της τάξης των 5 Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα ισχυροί μετασεισμοί.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι «πρόκειται για συνέχεια του σεισμού του 2017 των 6,5 Ρίχτερ διότι πρόκειται για το ίδιο ρήγμα. Είναι ένας σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη τη Λέσβο, αλλά κυρίως στα παράλια του νησιού. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», όσον αφορά τον πρωινό σεισμό.

Οι συμβουλές της Πυροσβεστικής σε περίπτωση σεισμού

Συμβουλές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τι να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού, τόσο κατά τη διάρκειά του, όσο και μετά. Αναλυτικά:

  • Όταν αισθανθείτε μια σεισμική δόνηση, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν. Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α).
  • Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση. Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους
  • Εάν βρίσκεστε σε ΨΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια.
  • Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός ή το αυτόματο σύστημα καταιονισμού τεθεί σε λειτουργία.
  • Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από δέντρα, πινακίδες, κτίρια, ηλεκτρικά καλώδια και κολώνες.
  • Εάν βαδίζετε σε πεζοδρόμιο κοντά σε κτίρια, προχωρήστε προς την είσοδο του πλησιέστερου, για να προστατευτείτε από τα διάφορα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν, όπως τούβλα, γυαλιά, σοβάδες, κ.α.
  • Εάν οδηγείτε, σταματήστε στην άκρη του δρόμου. Αποφύγετε τις διασταυρώσεις, τις γραμμές μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες πηγές κινδύνου. Παραμείνετε μέσα στο όχημα μέχρι να σταματήσει η δόνηση.
  • Εάν βρίσκεστε σε μεγάλα καταστήματα με πολύ κόσμο ή σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού, μη σπεύσετε προς τις εξόδους. Απομακρυνθείτε από ράφια με αντικείμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κέικ γιαουρτιού χωρίς βούτυρο 24

Κέικ γιαουρτιού χωρίς βούτυρο

Προσλήψεις για τη στήριξη μαθητών ΑμεΑ 26

Προσλήψεις για τη στήριξη μαθητών ΑμεΑ