σε

Σεισμός Σάμος: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους – Πάνω από 200 οι αυτοψίες

Σεισμός Σάμος: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους – Πάνω από 200 οι αυτοψίες 7

Στη Σάμο πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο (31 Οκτωβρίου) περισσότερες από 200 αυτοψίες εξαιτίας του φονικού σεισμού που έπληξε το ελληνικό νησί το μεσημέρι της Παρασκευής (30 Οκτωβρίου).

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η καταγραφή των ζημιών από τον καταστροφικό σεισμό στη Σάμο από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή και υπό το συντονισμό του γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετείχε στην κυβερνητική αποστολή στο νησί.

Σεισμός Σάμος: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους – Πάνω από 200 οι αυτοψίες 9Σεισμός Σάμος: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους – Πάνω από 200 οι αυτοψίες 10

Αυτοψίες σε κτίρια, σχολικές μονάδες και λιμάνια στο Βαθύ και το Καρλόβασι

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε 215 κτίρια στο Βαθύ και στο Καρλόβασι, σε 14 σχολικές μονάδες στο Βαθύ και στο Άνω Βαθύ, στα δύο λιμάνια του νησιού, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι αντίστοιχα, στην Εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καρλόβασι και στα 5 κτίρια, που είναι φοιτητικές εστίες στο Καρλόβασι.

Από τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό στη Σάμο, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε κλιμάκιο δέκα μηχανικών για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (δημόσια κτίρια, κατοικίες, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού. Σήμερα Σάββατο ενισχύθηκε το δυναμικό με κλιμάκιο 47 μηχανικών του υπουργείου.

Αναλυτικά το νέο κλιμάκιο αποτελείται από:

  • 16 μηχανικούς της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) Βορείου Ελλάδος.
  • 21 μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ Κεντρικής Ελλάδος.
  • 5 μηχανικούς της Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε.
  • 4 μηχανικούς και έναν μελετητή της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών

Το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης, εξειδικευμένο στις λιμενικές υποδομές, πραγματοποιεί επιθεώρηση στα λιμάνια του νησιού, που έχουν υποστεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση. Παράλληλα, οι πέντε μηχανικοί της ΚΤΥΠ Α.Ε. έχουν ξεκινήσει επιθεώρηση σε σχολικές μονάδες και στις μονάδες υγείας του νησιού.

Σεισμός Σάμος: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους – Πάνω από 200 οι αυτοψίες 12Σεισμός Σάμος: Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους – Πάνω από 200 οι αυτοψίες 13

Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στο ελληνικό νησί

Δεν λέει να σταματήσει η συνεχόμενη συρροή μετασεισμών στη Σάμο, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, την ώρα που το νησί θρηνεί δύο νέα παιδία, που έχασαν την ζωή τους από τον φονικό σεισμό το μεσημέρι της Παρασκευής (3ο Οκτωβρίου).  Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχουν καταγραφεί δονήσεις έως και 4 Ρίχτερ, αν και αρχικά είχαν εκτιμηθεί έως και 4,6 Ρίχτερ αλλά αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω στη συνέχεια.

Οι πολίτες είναι αρκετά τρομαγμένοι και από τον δυνατό σεισμό, αλλά και από τις καταστροφές που υπέστη το νησί τους, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στον δρόμο φοβισμένοι όταν σημειώνονται μετασεισμοί. Πάντως, ακόμη ένα βράδυ θα περάσουν στις σκηνές, ενώ κάποιοι από αυτούς κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Αυτοί είναι όλοι οι περιορισμοί που ισχύουν – Δείτε τον χάρτη για τα κρούσματα 23

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Αυτοί είναι όλοι οι περιορισμοί που ισχύουν – Δείτε τον χάρτη για τα κρούσματα

Πεντανόστιμη πίτσα με σπιτική ζύμη για όλη την οικογένεια 25

Πεντανόστιμη πίτσα με σπιτική ζύμη για όλη την οικογένεια