σε

Σεισμός τώρα στο Αίγιο

Συνεχίζει να σείεται η γη στην Πελοπόννησο. Το πρωί της Τετάρτης (13/1) σημειώθηκε στις 11:40 νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, έγινε 16 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά του Αιγίου και είχε εστιακό βάθος 11,6 χλμ. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση στα 4,5 Ρίχτερ.

Η μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:

Σεισμός τώρα στο Αίγιο 7Σεισμός τώρα στο Αίγιο 8

Υπενθυμίζεται ότι εννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, σημειώθηκε διπλός σεισμός στη Ναύπακτο, 4,8 και 4,4 Ρίχτερ. Αργότερα ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί ενώ σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν και σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας της Φωκίδας και της Κορινθίας.

Ακολουθούν οι συμβουλές της Πυροσβεστικής σε περίπτωση σεισμού

Συμβουλές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τι να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού, τόσο κατά τη διάρκειά του, όσο και μετά. Αναλυτικά:

  • Όταν αισθανθείτε μια σεισμική δόνηση, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν. Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α).
  • Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση. Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους
  • Εάν βρίσκεστε σε ΨΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια.
  • Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός ή το αυτόματο σύστημα καταιονισμού τεθεί σε λειτουργία.
  • Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από δέντρα, πινακίδες, κτίρια, ηλεκτρικά καλώδια και κολώνες.
  • Εάν βαδίζετε σε πεζοδρόμιο κοντά σε κτίρια, προχωρήστε προς την είσοδο του πλησιέστερου, για να προστατευτείτε από τα διάφορα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν, όπως τούβλα, γυαλιά, σοβάδες, κ.α.
  • Εάν οδηγείτε, σταματήστε στην άκρη του δρόμου. Αποφύγετε τις διασταυρώσεις, τις γραμμές μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες πηγές κινδύνου. Παραμείνετε μέσα στο όχημα μέχρι να σταματήσει η δόνηση.
  • Εάν βρίσκεστε σε μεγάλα καταστήματα με πολύ κόσμο ή σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού, μη σπεύσετε προς τις εξόδους. Απομακρυνθείτε από ράφια με αντικείμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Λέανδρος: Ο μύθος πίσω από το όνομα της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Έρχεται ψύχος και χιόνια τις επόμενες ώρες 22

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Έρχεται ψύχος και χιόνια τις επόμενες ώρες