σε

Σέρρες κακοκαιρία: Κινδύνεψαν άνθρωποι και ζώα – Δύο δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι δήμοι Εμμανουήλ Παππά και Βισαλτίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή.

Λόγω του τεράστιου όγκου βροχής που έπεσε από το πρωί της Δευτέρας πλημμύρισαν σπίτια, μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, θερμοκήπια, γεωργικές επιχειρήσεις αλλά και καταστήματα. Η ένταση της βροχής που ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί ήταν τόσο μεγάλη που σε ορισμένες περιοχές το νερό έφτασε μέχρι και τα 50 εκατοστά, όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Τη δραματική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η περιοχή ανατολικά της Νιγρίτας Σερρών εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης περιέγραψε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός.

Αν και αυτήν την ώρα η κακοκαιρία έχει κοπάσει, η έντονη βροχόπτωση που έπληξε από το πρωί την περιοχή προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές, ενώ χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι που έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βισαλτίας, απεγκλωβίστηκαν 9 άτομα από την Ευκαρπία, 3 από τον Τράγιλο, 2 από τον Αχινό και 6 από τα Ίβηρα ενώ πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες. Αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές καταστροφές καθώς παρασύρθηκαν από τα νερά.

Σέρρες κακοκαιρία: Κινδύνεψαν άνθρωποι και ζώα – Δύο δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5Σέρρες κακοκαιρία: Κινδύνεψαν άνθρωποι και ζώα – Δύο δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 6

«Γέμισε νερό και πάλι η λίμνη Αχινού, που είχε αποξηρανθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων από την ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση από την ΠΥ σε 29 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών κλειστές είναι οι επαρχιακοί οδοί Τούμπας -Παραλιμνίου και Τούμπας-Πεντάπολης, Σερρών-Νεοχωρίου, Ευκαρπίας-Μαυροθάλασσας, Αμφίπολης-Ευκαρπίας , Νέου Σκοπού-Ψυχικού. Κλειστή, λόγω της βροχόπτωσης, είναι η είσοδος του Νέου Σουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έντονη και παρατεταμένη βροχόπτωση κινδύνεψαν τα ζώα του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών στνο δήμο Εμμανουήλ Παππά και χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση με βάρκες για την ασφαλή μεταφορά των αλόγων.

Προβλήματα στη Χαλκιδική, δυνατή βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, κλειστός είναι ο παραλιακός δρόμος Καλλικράτειας-Νέας Ηράκλειας, η διασταύρωση για Όλυνθο και η είσοδος του Λακκώματος.

Σέρρες κακοκαιρία: Κινδύνεψαν άνθρωποι και ζώα – Δύο δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 8Σέρρες κακοκαιρία: Κινδύνεψαν άνθρωποι και ζώα – Δύο δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 9

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Εκκλησία: «Ξεφεύγει» η κόντρα με την κυβέρνηση – Προσφεύγει στο ΣτΕ 23

Εκκλησία: «Ξεφεύγει» η κόντρα με την κυβέρνηση – Προσφεύγει στο ΣτΕ

Πάνω από 2000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική – Aυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές 25

Πάνω από 2000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική – Aυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές